Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η εξαιρετική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο WTA finals καθώς ηττήθηκε από την Ανέτ Κονταβέιτ και έμεινε εκτός τελικού.
Η Κονταβέιτ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη Σάκκαρη που ηττήθηκε 2-1 (6-1, 3-6, 6-3) μετά από δύο ώρες και δύο λεπτά.
Το μεγάλο όπλο της 26χρονης Ελληνίδας τενίστριας που είναι το σερβίς, αυτ΄ξ τη φορά δεν δούλεψε. Οι κερδισμένοι πόντοι από το πρώτο σερβίς ήταν στο 61,8% ενώ την ίδια στιγμή η αντίπαλη της είχε το εξαιρετικό 76,7%. Πολύ καλή όμως ήταν και στο σερβίς της Σάκκαη η Κονταβέιτ, κάνοντας τέσσερις φορές το μπρέικ.
Με τη νίκη της αυτή η 25χρονη Εσθονή έφτασε τις επτά νίκες σε ισάριθμους ημιτελικούς φέτος έχοντας τρομερά ποσοστά.
Αν η Κονταβέιτ επικρατήσει στον τελικό επί της Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα θα κερδίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο φέτος φτάνοντας τις συνολικές κατακτήσει στις πέντε ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Νο1 Άσλι Μπάρτι. Επίσης, με νίκη στον τελικό θα ανέβει στο Νο6, ρίχνοντας τη Σάκκαρη στο Νο7.