Ο Γουέιντ Βαν Νίκερκ ψάχνει την εξιλέωση για την αποτυχημένη σεζόν του 2021 και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το 2022 με πρώτη κούρσα στα 200μ.
Αύριο στο Κέιπ Τάουν ξεκινά το πρωτάθλημα Νότιας Αφρικής και δίχως αμφιβολία ο 30χρονος παγκόσμιος ρέκορντμαν των 400μ (43.03) είναι το πρόσωπο που ξεχωρίζει. Ο Βαν Νίκερκ ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στις ΗΠΑ, όπου έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα και προπονείται με το γκρουπ του Λανς Μπράουμαν (που έχει και τους Νόα Λάιλς και Σονάι Μίλερ Ουίμπο).
Ο Βαν Νίκερκ, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο έμεινε εκτός τελικού, ενώ στα 200μ δεν έχει κατέβει τα 20 δευτερόλεπτα από το 2017 όταν και τραυματίστηκε σοβαρά. Απο τότε δεν έχει καταφέρει να επανέλθει και πολλοί υποστηρίζουν πως το 2022 θα είναι η τελευταία του ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να ανταγωνιστεί τη νέα γενιά και να ξαναγίνει διεκδικητής μεταλλίων.
Στο πρωτάθλημα Νότιας Αφρικής θα αγωνιστεί και η Κάστερ Σεμένια που κυνηγά το όριο πρόκρισης στα 5.000μ