Αγαπάς τον αθλητισμό; Απόδειξη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από τους βετεράνους. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, αφήνουν στην άκρη όλες τις άλλες υποχρεώσεις που έχουν για να μπορέσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν, να προπονηθούν και να μετάσχουν σε διοργανώσεις.
Μία από αυτές ήταν πρόσφατη, το βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων που έγινε στο Βουκουρέστι με την ελληνική αποστολή να αφήνει το «στίγμα» της. Πολλά μετάλλια, πολλές συμμετοχές και ένα βαλκανικό ρεκόρ. Μια τετράδα 45άρηδων (φωτογραφία) εντυπωσίασε κερδίζοντας την σκυταλοδρομία 4×100μ. σε 47.91 και έσπασε το προηγούμενο που κρατούσαν οι Σλοβένοι με 48.30 από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2011 στους βαλκανικούς του Ντομζάλε. Στέργιος Χατζηστέργου, Διονύσης Κοντονής, Διονύσης Αργυρόπουλος και Νίκος Χατζηνικολάου ήταν οι σπρίντερ που έσπασαν το ρεκόρ στην κατηγορία Μ45.
Σε ό,τι αφορά τα μετάλλια «βροχή» έπεσαν, καθώς οι Έλληνες βετεράνοι κατέκτησαν 167 μετάλλια από τα οποία 73 χρυσά, 50 ασημένια και 44 χάλκινα. Στους άνδρες η συγκομιδή ήταν 105 μετάλλια (45-30-30) και στις γυναίκες 62 (28-20-14). Φυσικά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή, αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους νικητές, αλλά και σε αυτούς που ξεχώρισαν. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τις επιδόσεις και τις διακρίσεις που κάνουν οι αθλητές σε διάφορες ηλικίες. Τι να πρωτοαναφέρουμε, τον Ανδρέα Πολυχρονόπουλο που στα 90 και του χρόνια κέρδισε τα 100μ. σε 26.17, τα 200μ. σε 1.02.72 και το μήκος με 1.69μ. ή την Μάγδα Ροϊλίδου που στην κατηγορία F60 κέρδισε σε όλα τα ριπτικά αγωνίσματα!
Στιγμιότυπο από το συνέδριο, όπου διακρίνεται στο κέντρο ο πρόεδρος Συμεών Συμεωνίδης.
Το βαλκανικό συνέδριο
Εν τω μεταξύ παράλληλα με τους βαλκανικούς αγώνες πραγματοποιήθηκε και βαλκανικό συνέδριο στη ρουμανική πρωτεύουσα. Στην αίθουσα ιστορικών κειμήλιων και τροπαίων του σταδίου «Γιολάντα Μπάλας» έγινε η συνάντηση με τη συμμετοχή δέκα χωρών των Βαλκανίων, ενώ απουσίαζαν η Αλβανία και η ΠΓΔΜ. Πρόεδρος της επιτροπής, είναι ο πρόεδρος του ΟΕΒΑΣ, Συμεών Συμεωνίδης που χαιρέτισε την προσπάθεια των Ρουμάνων ν’ αναλάβουν τους αγώνες, καθώς αρχικά ήταν να γίνουν στη Βουλγαρία, όμως ματαιώθηκαν λόγω καταστροφών που έγιναν στη γειτονική χώρα.
Ν’ αναφέρουμε ότι οι αγώνες διεξάγονται ανελλιπώς από το 1991, ενώ οι επόμενοι θα διεξαχθούν το 2015 στη Θεσσαλονίκη.
«Η ομοσπονδία μας η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη γενική γραμματεία αθλητισμού το έτος 1995 είναι υποχρεωμένη να ευχαριστήσει δημόσια τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τους άξιους συνεργάτες του για την στήριξη τους προκειμένου οι αγώνες να στεφθούν από πλήρους επιτυχία. Θα ήταν παράλειψη εάν δεν αναφερόμεθα και στον Θεσσαλονικιό παλαιό πρωταθλητή στα σπριντ και Β’ ειδικό γραμματέα της ΟΕΒΑΣ κ. Π. Αστεριάδη συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του ΣΕΒΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Ιούλιο Αββοτ που κατέβαλαν και καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου οι 25οι Βαλκανικοί αγώνες που θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη να είναι οι καλύτεροι Βαλκανικοί των τελευταίων χρόνων», δήλωσε ο κ. Συμεωνίδης.
Το βαλκανικό ρεκόρ της ομάδας 4Χ100μ.
Ο Θανάσης Καμπίτσας στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στο ύψος.
Η Μάγδα Ροϊλίδου που κέρδισε και τα τέσσερα ριπτικά αγωνίσματα.
Η Άννα Δάφτσου στο κέντρο, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στα 100μ., τα 200μ. και στα 400μ.
Ο Διουνύσιος Αργυρόπουλος ήταν πρώτος στα 100μ. και 200μ. και μέλος και των δύο σκυταλοδρομιών 4×100μ. και Βαλκανικής που κέρδισαν το χρυσό για την Ελλάδα.
Ο Γιάννης Χουλίδης νικητής στα 100μ. εμπόδια.
Η ομάδα 4×100μ. (Μ75) που ήταν δεύτερη με τους Μπέκο, Δούση, Χατζηεμμανουήλ και Συμεωνίδη.
Η Ελένη Γκούζια, χρυσά μετάλλια στα 100μ., 200μ. και το μήκος.