Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ευρωβόλεϊ 2021: Επίσημη αναβολή των προκριματικών, γνωστές οι πόλεις των τελικών

Published

on

Η CEV επιβεβαίωσε την αναβολή των προκριματικών ομίλων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που μετέχουν οι ελληνικές ομάδες, ενώ έκανε γνωστές τις πόλεις που θα διεξαχθούν τα τελικά των ανδρών.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Στους άνδρες αναβλήθηκαν ο 1ος, 5ος, 6ος (που είναι και η Ελλάδα), 7ος όμιλος και στις γυναίκες ο 2ος, 3ος (που είναι και η Ελλάδα), 4ος, 5ος και 6ος.

Στους άνδρες έχει ήδη διεξαχθεί ο 4ος όμιλος (δύο τουρνουά στην Κύπρο) με την Λετονία να παίρνει το εισιτήριο, ενώ θα διεξαχθούν μέσα στον Ιανουάριο ο 2ος (στο Ισραήλ τα δύο τουρνουά με Αυστρία, Βουλγαρία) και ο 3ος απ’ όπου αποχώρησε η Δανία και έτσι και τα δύο τουρνουά θα γίνουν στα Σκόπια (με Τουρκία Βοσνία). Αντιστοίχως στις γυναίκες τον Ιανουάριο θα γίνει μόνο ο 1ος όμιλος με τους αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας (Ελβετία, Εσθονία οι άλλες δύο χώρες).

Οι αγώνες του Μαΐου θα διεξαχθούν από τις 16 Μαΐου και μετά χωρίς να αλλάζει κάτι ως προς το νέο φορμάτ (δύο τουρνουά) και τους διοργανωτές (η Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα τουρνουά γυναικών), αλλά το αν θα γίνουν τα ματς στη Λάρισα ή όχι θα αποφασιστεί κάποια στιγμή την άνοιξη.

Όσον αφορά τα τελικά, όπως και το 2019 θα φιλοξενηθούν σε 4 χώρες (το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες) αλλά αυτή τη φορά είναι γειτονικές και οι μετακινήσεις πολύ πιο εύκολες με την Πολωνία να έχει τη μερίδα του λέοντος.

Η χώρα που αγαπά όσο καμία άλλη το βόλεϊ πλέον θα φιλοξενήσει στην Κρακοβία τον έναν όμιλο, το Γκντάνσκ αγώνες για τους 16 και δύο προημιτελικούς με τους ημιτελικούς και τον τελικό να διεξάγονται στο Κατοβίτσε.

Στην Οστράβα της Τσεχίας θα φιλοξενηθεί όμιλος, αγώνες των 16 και οι άλλοι δύο προημιτελικοί, ενώ στο Τάμπερε της Φινλανδίας και στο Ταλίν της Εσθονίας θ διεξαχθούν οι άλλοι δύο όμιλοι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/