Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Χωρίς εκπρόσωπο η Ελλάδα σε ΔΣ των CEV, FIVB αναμονή για τις Επιτροπές

Published

on

Ο Αλεξάντερ Μπόρισιτς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πανηγύρισε την επανεκλογή του στην προεδρία της CEV, με την Ελλάδα όμως να μην έχει για πρώτη φορά μετά από χρόνια εκπροσώπηση στα ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αλλά και της FIVB.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η πληροφορία που είχε διαρρεύσει νωρίς το μεσημέρι από την Βιέννη ήθελε τελικά τον Γιώργο Καραμπέτς και τον Μάριο Γκιούρδα να αποσύρουν την τις υποψηφιότητες τους για το ΔΣ της CEV και της FIVB αντίστοιχα επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ, όταν ήδη είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα και φυσικά δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Προσωπικά θεωρούμαι πολύ μεγάλο λάθος την συγκεκριμένη επιλογή, η οποία είναι ανάλογη με εκείνη που είχε κάνει το 2009 ο Στέλιος Προσαλίκας (αν και υπάρχουν ουσιώδης διαφορές που θα εξηγήσουμε παρακάτω).

Ο τότε πρόεδρος της ΕΟΠΕ είχε αποφασίσει να βάλει αυτός υποψηφιότητα διεκδικώντας τη θέση που κατείχε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, αλλά λίγες ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση της CEV (στο περιθώριο της παρουσίασης της Εθνικής ομάδας εν όψει της συμμετοχής της στο Ευρωβόλεϊ της Σμύρνης) ανακοίνωσε ότι την… απέσυρε. Προφανώς γιατί αντιλήφθηκε ότι θα έβρισκε μόνο την ψήφο του καθώς ουδείς στο λόμπι των παραγόντων είχε την οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Τώρα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, παρόλο που το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με την Ελλάδα να χάνει τις θέσεις που είχε στα δύο Διοικητικά Συμβούλια και τις οποίες κατείχε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Ο νυν πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος είχε ταχθεί καθαρά και ξάστερα με τον Αλεξάνταρ Μπόρισιτς και παρόλο που δεν το είχε πει ποτέ δημόσια το περιβάλλον του θεωρούσε σχεδόν σίγουρη την εκλογή του, ενώ το μεγάλο στοίχημα ήταν η εκλογή του Γιώργου Γεωργουλέα στην Επιτροπή Διαιτησίας και τους Μάριου Γκιούρδα στην FIVB καθώς η επανεκλογή των κ.κ. Μπακοδήμου (Επιτροπή διοργανώσεων), Ρέρρα (Μπιτς βόλεϊ) ήταν σίγουρη.

Το γιατί λοιπόν αποφάσισε ο κ. Καραμπέτσος να αποσύρει την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του και δεν είχε επιλέξει να διατηρήσει στη θέση του τον κ. Μαυρομάτη (ήταν μέλος τόσο στο ΔΣ της CEV, όσο και σ’ αυτό της FIVB) είναι μια καλή απορία η οποία θα απαντηθεί εν καιρώ.

Το προφανές είναι ότι για τη νυν διοίκηση της ΕΟΠΕ είναι πολύ πιο σημαντικό (έχοντας δεδομένη την στήριξη Μπόρισιτς που δεν αμφισβητείται) να έχει θέσεις σε συγκεκριμένες Επιτροπές από το να έχει θέσεις στα ΔΣ.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εκλογών για τις διάφορες Επιτροπές, η ουσία είναι ότι όσο κι αν διαφωνούμε κι αν έχουμε ενστάσεις για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας, αυτή έχει την ευθύνη των αποφάσεων και αυτή θα κριθεί στο τέλος για τις επιλογές της.

Όσον αφορά τις εκλογές ο Μπόρισιτς κέρδισε με… νταμπλ σκορ τον Πεβκούρ (36 ο Σέρβος, 19 ο Εσθονός) αλλά η διαφορά μάλλον ήταν πιο μικρή α’ ότι περίμεναν πολλοί.

Ο Σέρβος είχε εκλεγεί το 2015 και ως έχει το δικαίωμα επέλεξε τους Αρένα (Ιταλία), Πρεντπέλσκι (Πολωνία), Σεφτσένκο (Ρωσία), Άντλερ (Δανία) ως τους υποψηφίους οι οποίοι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα ήταν στο ΔΣ, το οποίο εν τέλει αποτελείται από τους:

Αλεξάνταρ Μπόρισιτς (Σερβία) – Πρόεδρος
Έρικ Άντλερ (Δανία)
Ρενάτο Αρένα (Ιταλία)
Ζντέσλαφ Μπάρατς (Κροατία)
Γκερτ Ντε Ντόμπελερ (Βέλγιο)
Μισέλ Έβεραρτ (Ολλανδία)
Μάργκαρετ Αν Φλέμινγκ (Σκοτία)
Λούμπομιρ Γκάνεφ (Βουλγαρία)
Λούμπορ Χαλάντα (Σλοβακία)
Ρενέ Χεχτ (Γερμανία)
Τζαλίλ Τζαφάροφ (Αζερμπαϊτζάν)
Έμα Λαμπραντόρ (Γιβραλτάρ)
Ζερνό Λάιτνερ (Αυστρία)
Λενάρ Νεόβιους (Σουηδία)
Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι (Πολωνία)
Μέτοντ Ρόπρετ (Σλοβενία)
Στάνισλαβ Σεβτσένκο (Ρωσία)
Ερίκ Τανγκέ (Γαλλία)
Χέλγκι Θόρστεϊνσόν (Ισλανδία)

Όσον αφορά τους εκπροσώπους της CEV στο διοικητικό συμβούλιο της FIVB αυτοί είναι οι:
Μισέλ Έβεραρτ (Ολλανδία)
Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι (Πολωνία)
Ρενάτο Αρένα (Ιταλία)
Στάνισλαβ Σεβτσένκο (Ρωσία)
Ανί Πεταβό (Γαλλία)
Γκερτ Ντε Ντόμπελερ (Βέλγιο)
Λούμπορ Χαλάντα (Σλοβακία)
Ζντέσλαφ Μπάρατς (Κροατία)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/