Connect with us

ΒΟΛΕΪ

ΕΟΠΕ: Τέλος η σεζόν με αστερίσκους και ερωτηματικά

Published

on

Η ΕΟΠΕ στην σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να τελειώσει οριστικά τη σεζόν (όσον αφορά τα δικά της πρωταθλήματα), ωστόσο από την ανακοίνωση προκύπτει ότι υπάρχουν και ανοικτά ζητήματα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η είδηση βέβαια είναι ότι η Ομοσπονδία δίνει οριστικά τέλος στη σεζόν όσον αφορά τα πρωταθλήματα, αλλά αφήνει ανοικτά τα αναπτυξιακά και τα δύο Κύπελλα.

«Μα καλά είναι δυνατόν να διεξαχθεί φάιναλ φορ Κυπέλλου υπ’ αυτές τις συνθήκες;» θα αναρωτηθεί κάποιος και δικαιολογημένα, ωστόσο το… παραθυράκι που αφήνει η ΕΟΠΕ δεν αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε μπροστά μας, αλλά το φθινόπωρο όπου υπάρχει η σκέψη να γίνουν τα κύπελλα πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν (κι αυτό προφανώς θα βοηθήσει να δοθούν και τα ανάλογα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα).

Όσον αφορά τα αναπτυξιακά αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως 30/8 για Παίδες, Κορασίδες και ως 30/9 για Έφηβους, Νεάνιδες με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει συζητηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο διεξαγωγής των αγώνων σε ανοικτά γήπεδα, ωστόσο κι εδώ υπάρχουν αμφιβολίες, προβληματισμοί και ερωτηματικά.

Τα οποία προκύπτουν από την πορεία της πανδημίας, από το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη (προφανέστατα θα απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση των γονέων), αλλά και τα έξοδα που ενδεχομένως θα χρειαστούν εφόσον όπως όλα δείχνουν θα είναι υποχρεωτική (και μετά από τρεις μήνες) η πραγματοποίηση των τεστ.

Από κει και πέρα για τα πρωταθλήματα που ολοκληρώθηκαν η ΕΟΠΕ θα ζητήσει από τις Ενώσεις τις επικυρωμένες βαθμολογίες με την ίδια να παίρνει την απόφαση να μην πέσει καμία ομάδα και να ανεβαίνουν αυτές που είχαν το βαθμολογικό προβάδισμα όταν προέκυψε η διακοπή.

Οι σημαντικές αποφάσεις για τη νέα σεζόν
Ωστόσο οι πιο κομβικές αποφάσεις που πήρε το ΔΣ της ΕΟΠΕ αφορούν τη νέα σεζόν όπου μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές αφορά τη μεταγραφική περίοδο η οποία θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την 30η Σεπτεμβρίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα θα είναι από την 1η έως τις 10 Οκτωβρίου.

Το σκεπτικό για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ακαδημίες των συλλόγων, καθώς Αύγουστος και κυρίως ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των εγγραφών. Δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν πως θα υπάρχουν πολύ μεγάλες απώλειες σε παιδιά η Ομοσπονδία θεωρεί ότι με την συγκεκριμένη επιλογή δίνει στα σωματεία τη δυνατότητα να δουν τα οικονομικά τους δεδομένα και να επιλέξουν κατόπιν την κατηγορία που θα αγωνιστούν.  

Αν μία ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που έχει δικαίωμα, τότε θα υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική (και όχι στην κατώτερη κατηγορία της Ένωσης της όπως ίσχυε), ενώ αν δηλώσει συμμετοχή και αποχωρήσει μετά την έναρξη τότε την επόμενη σεζόν θα βρεθεί στη χαμηλότερη κατηγορία.

Όσον αφορά την Α1 γυναικών από τη στιγμή που δεν πέφτει κανείς (εδώ αποτελεί ερωτηματικό η Ηλιούπολη) είναι ανοικτό να διεξαχθεί με 14 ομάδες με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ενδεχόμενο διαχωρισμό των ομάδων σε δύο ομίλους των 7 (Βορράς, Νότος), ενώ άλλες πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.

Ανοικτή επίσης είναι και η δημιουργία της Pre League ανδρών (μίνιμουμ οι 8 ομάδες).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ., σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων και διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης, αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διακοπή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών, ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. και συγκεκριμένα:

Α1 Volleyleague Γυναικών
Pre League Γυναικών

Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών & Γυναικών
Β’ Εθνικής/Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών & Γυναικών (συμπεριλαμβανομένου και του Ομίλου Ι’ της Ζ’ Περιφέρειας Ανδρών-Γυναικών)

Οι διοργανώσεις του Final 4 των Κυπέλλων Ανδρών & Γυναικών αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας Επίσης, το ΔΣ ΕΟΠΕ, αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του Άρθρου 5, παρ. ε, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων 2019-2020 και την παράταση της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 έως 30.9.2020, για την διεξαγωγή της Τελικής Φάσης της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 και Κοριτσιών Κ20 2019-2020 και της Α’ και Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών και Κοριτσιών Κ18 2019-2020, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των διοργανώσεων πετοσφαίρισης.»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/