Connect with us

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Στις «16» του παγκοσμίου κυπέλλου η Γεωργιάδου!

Published

on

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνίδα ξιφομάχο που επανήλθε στις εξαιρετικές εμφανίσεις στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών της Τύνιδας.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Στη φάση των «32» κέρδισε την Ιταλίδα Μαρτίνα Κρίσιο με σκορ 15-12, σε έναν αγώνα με ανατροπές. Στην αρχή ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και η διαφορά δεν ξέφυγε από τους 2 πόντους, στη συνέχεια όμως η Ιταλίδα ξέφυγε λίγο με σκορ 8-5. Εκεί η Ελληνίδα ξιφομάχος έκανε ένα πολύ καλό σερί 5 πόντων για να κάνει το 8-10, με την Ιταλίδα μάλιστα να πέφτει άτσαλα στο έδαφος στον τελευταίο πόντο και να δείχνει μία ενόχληση στο πόδι, ενώ το ματς διακόπηκε για λίγο. Η διαφορά 2-3 πόντων έμεινε σταθερή μέχρι και το 11-14, με τη Γεωργιάδου να έχει τρεις ευκαιρίες να τελειώσει τον αγώνα. Η Ιταλίδα έκανε το 12-14 αλλά με το επόμενο σφύριγμα του διαιτητή οι δύο αθλήτριες έκαναν ταυτόχρονα κατά μέτωπον επίθεση. Ο πόντος δε μέτρησε μεν γιατί ακούμπησαν ταυτόχρονα τη σπάθη, η Ιταλίδα δε έβγαλε τον εξοπλισμό της επικαλούμενη πόνο στον καρπό από το χτύπημα. Εκείνη τη στιγμή ο διαιτητής έδωσε τον καθοριστικό πόντο στη Γεωργιάδου, παρά τις διαμαρτυρίες της Ιταλίδας.

Επόμενος στόχος ο προημιτελικός λοιπόν για τη Γεωργιάδου, μία ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή καθώς πρέπει να περάσει πρώτα από το εμπόδιο της 34χρονης Ρωσίδας Σοφία Βελίκαγια, που είναι -με μεγάλη διαφορά- το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/