Connect with us

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ηττήθηκε από το Νο1 η Γεωργιάδου

Published

on

Ολοκλήρωσε την προσπάθεια της η Ελληνίδα ξιφομάχος μετά από την ήττα της στη φάση των «16» από τη Ρωσίδα Σοφία Βελίκαγια με 15-11.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η αναμέτρηση άρχισε ισορροπημένα με εκατέρωθεν ωραίους πόντους μέχρι και το 5-5. Στον τελευταίο κερδισμένο πόντο από τη Γεωργιάδου υπήρξε κοντινή μονομαχία και η σπάθη της Ρωσίδας να φαίνεται να χτύπησε κατά λάθος την Ελληνίδα στο πόδι με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα η δεύτερη και να διακοπεί για λίγο ο αγώνας. Όταν άρχισε πάλι, η Ρωσίδα έκανε ένα μεγάλο σερί 6 πόντων για να βρεθεί μπροστά με 11-5. Η Γεωργιάδου απάντησε μεν μειώνοντας σε 12-8, όμως η Βελίκαγια κέρδισε τους επόμενους δύο πόντους και με 14-8 είχε το πάνω χέρι με έξι ευκαιρίες για να λήξει τον αγώνα. Η Γεωργιάδου είχε το ψυχικό σθένος να μειώσει σε 14-11 αλλά τότε η αντίπαλός της και Νο1 στον κόσμο κατάφερε τον καθοριστικό πόντο και έβγαλε την Ελληνίδα από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία της στο παγκόσμιο κύπελλο καταλαμβάνοντας την 15η θέση στο σύνολο. Πέρα από τους πόντους που θα κερδίσει για την παγκόσμια κατάταξη, είναι σημαντικό το γεγονός ότι έδειξε δυνατή για τη συνέχεια της σεζόν, αφού πλησιάζουν οι μεγάλες, σημαντικές διοργανώσεις του καλοκαιριού. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Δώρα Γκουντούρα πήρε την 36η θέση στη γενική κατάταξη, αφού ηττήθηκε από τη Γεωργιάδου στη φάση των «64» του κυρίως ταμπλό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/