Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Το σχέδιο… Μάρσαλ της CEV για το ευρωπαϊκό βόλεϊ

Published

on

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα τις αποφάσεις για την επόμενη μέρα στο βόλεϊ μετά την πανδημία του κορονοϊού.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η CEV φαινόταν να δείχνει μια διστακτικότητα στη λήψη αποφάσεων ωστόσο η σημερινή της αντίδραση άλλαξε την όλη εικόνα, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων (με την ίδια να τα αναφέρει ως το «Σχέδιο Μάρσαλ για το ευρωπαϊκό βόλεϊ όπως είχε συμβεί στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με την οικονονομική ενίσχυση της Ευρώπης από τις ΗΠΑ) προκειμένου να δημιουργήσει οικονομικό μαξιλαράκι ασφαλείας για το άθλημα (και όλους τους εμπλεκομένους) αλλά και να δώσει ένα στίγμα της αποφασιστικότητας της για το αύριο.

Φυσικά υπάρχουν ακόμη αρκετά ερωτηματικά και εκκρεμότητες που θα τακτοποιηθούν το επόμενο δίμηνο, ωστόσο ήδη υπάρχουν οι πρώτες σημαντικές αποφάσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

Ευρωπαϊκά κύπελλα 2020
Ανακοινώθηκε το οριστικό τέλος όλων των διοργανώσεων, ενώ αποφασίστηκε να μοιραστεί το 80% των χρηματικών επάθλων στις ομάδες.

Διοργανώσεις εθνικών ομάδων 2020
Ακυρώθηκαν οριστικά το Golden και το Silver European League Ανδρών, Γυναικών.

Προς το παρόν παραμένουν ως έχουν τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Ανδρών – Γυναικών (από 15/8 έως 6/9) και σχεδιάζονται μέτρα για την διευκόλυνση των εντός και εκτός έδρας αγώνων, ενώ σε περίπτωση που οι συνθήκες αναβάλλουν τους αγώνες, τότε η πιθανή νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους είναι ο Ιανουάριος του 2021.

Όσον αφορά τα αναπτυξιακά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Κ17, Κ19 γυναικών και Κ18, Κ20 ανδρών) αποφασίστηκε να μη διεξαχθεί ο 3οε προκριματικός γύρος που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στα τέλη Απριλίου και οι εναπομείνασες κενές θέσεις να συμπληρωθούν με βάση τα αποτελέσματα του 2ου προκριματικού γύρου. Παράλληλα θα υπάρξει επαφή με τους διοργανωτές των τελικών φάσεων προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων (θα παίξει ρόλο η εξέλιξη της πανδημίας και φυσικά το πότε θα αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί).

Να σημειώσουμε ότι εδώ εμπλέκεται και η Ελλάδα η οποία είναι συνδιοργανώτρια με την Ιταλία στην τελική φάση του Κ18.

Επίσης η CEV θα παράσχει ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια τόσο στις χώρες που διοργανώνουν τις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων όσο και σ’ αυτές που συμμετέχουν σε αυτές.

Μπιτς βόλεϊ
Ανάλογη βοήθεια θα δοθεί στις αναπτυξιακές ομάδες της άμμου που θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στους διοργανωτές αυτών, ενώ θα προκηρύξει εκ νέου διαγωνισμό για τις χώρες που θα θελήσουν να φιλοξενήσουν το 2ο γύρο αλλά και την τελική φάση του Continental Cup.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/