Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Στις 19/9 το πρώτο σερβίς στην Πολωνία!

Published

on

Την ώρα που στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε με τα φετινά πρωταθλήματα, στην Πολωνία ανακοίνωσαν τι θα γίνει τη νέα σεζόν.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η πολωνική λίγκα, στην οποία προεδρεύει ο παλαίμαχος άσος (και του Παναθηναϊκού) Πάβελ Ζαγκούμνι διέκοψε τα πρωταθλήματα της στις 25 Μαρτίου, με μια απόφαση που ο ίδιος τη χαρακτήρισε «επώδυνη, αλλά αναγκαία».

Ένα μήνα αργότερα όμως ο Ζαγκούμνι σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλυψε ότι η Λίγκα έχει ήδη καταστρώσει το σχέδιο της νέας χρόνια, το οποίο εννοείται ότι θα κριθεί ως προς την εφαρμογή του από την πορεία του κορωνοϊού.

Κι από τα λεγόμενα του Γκούμα προκύπτουν κι άλλες ειδήσεις με έμμεσο τρόπο καθώς απ’ ότι φαίνεται οι όποιες ιδέες της FIVB για να διεξαχθεί το VNL τον Σεπτέμβριο αφήνονται στην άκρη, ενώ την επόμενη σεζόν τουλάχιστον δεν θα ισχύσει ο περιορισμός της έναρξης των εθνικών πρωταθλημάτων από τις 15 Οκτωβρίου και μετά.

«Η σεζόν όπως ξέρετε ξεκινά παραδοσιακά με το Σούπερ Καπ, αλλά την επόμενη σεζόν δεν θα συμβεί αυτό αφού δεν είχαμε καν ανάδειξη πρωταθλητή και κυπελλούχου στους άνδρες. Εμείς έχουμε αποφασίσει η σεζόν να ξεκινήσει νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στα σχέδια μας υπάρχει ένα τουρνουά που θα είναι μια μεγάλη κι ευχάριστη έκπληξη για τους οπαδούς. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση πως τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά, γιατί το να ξεκινήσει νωρίτερα το πρωτάθλημα σημαίνει ότι αρχές Ιουλίου θα πρέπει αρκετοί άνθρωποι να είναι σε θέση να μπουν στα κλειστά για να ξεκινήσουν προπονήσεις», είπε αρχικά ο Ζαγκούμνι, ο οποίος αποκάλυψε και μία πρώτη ενέργεια της λίγκας για να «καλύψει» τη χασούρα των χορηγών (της ιδίας αλλά και των ομάδων) με τη μη διεξαγωγή των πλέι οφ.

«Το καλοκαίρι θα διεξαχθεί ένα τουρνουά μπιτς βόλεϊ, που θα είναι σαν το πρωτάθλημα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με τις ομάδες της Λίγκας. Κάθε σύλλογος θα εκπροσωπείται από μια ομάδα 4 ατόμων συν δύο αλλαγές και αυτό το πρωτάθλημα στην άμμο γίνεται για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους χορηγούς μας οι οποίοι σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές βάζουν τα λεφτά τους στο βόλεϊ. Ετσι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε επιπλέον διαφημιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να βάλουμε ξανά σιγά, σιγά τον κόσμο σε ρυθμούς βόλεϊ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/