Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα «3×3» στο Μπακού

Published

on

Το ελληνικό μπάσκετ θα φωνάξει παρών και στο μακρινό Μπακού, καθώς οι Εθνικές ομάδες «3×3» ανδρών και γυναικών θα συμμετάσχουν στους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες, που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν τον ερχόμενο Ιούνιο.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η ανδρική ελληνική τετράδα, που αποτελείται από τους Νώντα Παπαντωνίου, Γρηγόρη Ραλλάτο, Λεωνίδα Κασελάκη και Γιώργο Μπόγρη (από αριστερά στη φωτογραφία), θα βρεθεί το καλοκαίρι του 2015 στη μπασκετική αρένα του Μπακού, επιδιώκοντας να σκαρφαλώσει μερικά σκαλιά ψηλότερα από όσα ανέβηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βουκουρέστι. Η Εθνική μας ομάδα είχε κατακτήσει την 4η θέση στο 1ο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ «3×3», που φιλοξενήθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου της πρωτεύουσας της Ρουμανίας, αποκλείοντας στα προημιτελικά την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία με σκορ 20-16, χάνοντας όμως στη συνέχεια τόσο στον ημιτελικό από τη φιναλίστ Σλοβενία με σκορ 13-16, όσο και στον μικρό τελικό από τη Λιθουανία, με 18-21.

Μαζί με την «επίσημη αγαπημένη» μας, έστω και σε… συμπυκνωμένη μορφή, στο Μπακού θα αγωνιστούν ακόμη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρουμανία, η αργυρή πρωταθλήτρια Σλοβενία, η τριταθλήτρια Λιθουανία, η Σερβία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Εσθονία, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Ανδόρα και φυσικά η οικοδέσποινα χώρα του Αζερμπαϊτζάν.

Όσον αφορά τη γυναικεία Εθνική ομάδα, την οποία απαρτίζουν οι Αφροδίτη Κοσμά, Κατερίνα Σπαθάρου, Ναυσικά Σταυρίδου και Βίκυ Καραμπάτσα, θα βρει απέναντί της -πλην του Αζερμπαϊτζάν- την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία, τη δευτεραθλήτρια Σλοβενία, τη χάλκινη νικήτρια ομάδα του Βελγίου, την Ολλανδία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ελβετία, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Τσεχία, το Ισραήλ και τη Σλοβακία. Υπενθυμίζεται ότι οι Ελληνίδες είχαν τερματίσει 14ες στο πανευρωπαϊκό του Βουκουρεστίου μεταξύ 16 ομάδων.

Η ταυτότητα του τουρνουά 3×3
Πού «Basketball Arena», Μπακού, Αζερμπαϊτζάν
Πότε Εντός τεσσάρων ημερών (μεταξύ 12-28 Ιουνίου 2015)
Ποιοι Από 16 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες
Θεατές 2000
Πώς Στο μισό γήπεδο, με δύο ομάδες των τριών, και μία διαθέσιμη αλλαγή
Κοινό Πάνω από 250 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη
Το έχουν χαρακτηρίσει «Το μέλλον του μπάσκετ»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/