Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ιπτάμενος στα 5.70μ.

Published

on

Ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν εντυπωσιακός στο 73ο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας, βελτιώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ κατέκτησε τη δεύτερη θέση της διοργάνωσης, με άλμα στα 5.70μ., τα οποία ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθειά του. Χάρη στην επίδοση-ατομικό ρεκόρ μέσα στο 2014, ο Φιλιππίδης σκαρφάλωσε στην 11η θέση των κορυφαίων επικοντιστών διεθνώς για τη χρονιά που διανύουμε.
Η πρωτιά κρίθηκε στα 5.80μ., ύψος το οποίο ο αθλητής μας απέτυχε να περάσει καθώς είχε τρία άκυρα άλματα. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια διαδοχικά τα 5.40μ., τα 5.50μ. και τα 5.60μ., ενώ χρειάστηκε τη δεύτερη για τα 5.70μ. Εφόσον ξεπερνούσε τα 5.80μ., ο Φιλιππίδης θα επαναλάμβανε την περσινή του νίκη, η οποία είχε επιτευχθεί με την ίδια ακριβώς επίδοση.
Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσιεχόφσκι με 5.80μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια βελτιώνοντας κι εκείνος με τη σειρά του το φετινό ατομικό του ρεκόρ, ενώ ακολούθως αποπειράθηκε να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, βάζοντας τον πήχυ στα 5.92, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Τρίτος αναδείχτηκε ο συμπατριώτης του Ρόμπερτ Σόμπερα, επίσης με άλμα στα 5.70μ.

Αυτή ήταν η καλύτερη προθέρμανση για τον πρωταθλητή μας, ο οποίος την ερχόμενη Παρασκευή (5 Σεπτεμβρίου) θα λάβει μέρος στον μεγάλο τελικό του Ντάϊαμοντ Λιγκ, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες. Εκεί, ο άλτης μας θα προσπαθήσει να πετύχει μία νίκη γοήτρου, καθώς ο μεγάλος νικητής του διαμαντιού είναι ήδη γνωστός, και φυσικά δεν είναι άλλος από τον παγκόσμιο Γάλλο ρέκορντμαν, Ρενό Λαβιλένι, που έχει συγκεντρώσει 20 βαθμούς, έναντι επτά βαθμών του αθλητή μας που είναι δεύτερος, και τεσσάρων του Αουγκούστο Ντούτρα από τη Βραζιλία που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/