Connect with us

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Αθλητισμός τέλος στα 27

Published

on

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Νικ Ρόμπινσον Μπέικερ. Ο Αγγλος καταδύτης, από τους πιο έμπειρους στην πατρίδα του, δεν σκοπεύει πάντως να απομακρυνθεί από το άθλημα.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Σε ηλικία 27 ετών ο λονδρέζος Ρόμπινσον Μπέικερ βάζει τέλος στην καριέρα του, την οποία έκλεισε με το χάλκινο μετάλλιο στα 3μ. συγχρονισμένων καταδύσεων στους Αγώνες Κοινοπολιτείας στη Γλασκώβη. Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή της καριέρας του, όπως δήλωσε ο ίδιος, με αμέσως επόμενη την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο ίδιο αγώνισμα.

Ο Ρόμπινσον Μπέικερ ήταν 7ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ενώ έχει και τρεις παρουσίες σε παγκόσμια πρωταθλήματα. «Μετά από 21 χρόνια καταδύσεων, εκ των οποίων τα 13 αγωνιζόμενος για τη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισα να αποσυρθώ», τόνισε και πρόσθεσε: «Το να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου στο ύψιστο επίπεδο ήταν μεγάλη τιμή. Είναι το τέλος μίας εποχής αλλά είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτά που μου επιφυλάσσει το μέλλον. Πάντα θα έχω πάθος για τις καταδύσεις και ελπίζω να μείνω κοντά με κάποιον τρόπο».

Σε μία τέτοια στιγμή υπάρχουν πάντα και άνθρωποι που ακούν ευχαριστώ, γενικότερα και ειδικότερα. Πέρα λοιπόν από φίλους και συγγενής, ο Αγγλος ευχαρίτησε ιδιαιτέρως τέσσερις ανθρώπους. «Θέλω να ευχαριστήσω τη μητέρα μου, Πολίν και τον προπονητή μου από το 2008 ως το 2012, Στιβ Γκλέιντινγκ, που με βοήθησε να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και να πετύχω ένα τέτοιο καταπληκτικό αποτέλεσμα, τον Φρέντι Γούντγουαρντ, που υπήρξε ένας εξαιρετικά αφοσιωμένος παρτενέρ στις συγχρονοσμένες τους τελευταίους εννιά μήνες και τέλος τον προπονητή μου Τομ Όουενς, που ήταν ακριβώς αυτός που χρειαζόμουν στον τελευταίο χρόνο της καριέρας μου», κατέληξε ο Ρόμπινσον Μπέικερ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/