Connect with us

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 2014

«Πάμε για το καλύτερο»

Published

on

Η πρώτη μέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος κωπηλασίας ολοκληρώθηκε, και τα ελληνικά πληρώματα πανηγύρισαν τρεις απευθείας προκρίσεις σε πέντε προσπάθειες, σφραγίζοντας μία άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα.

του Νίκου Κούδα [email protected] follow me @nkoudas

Νίκος Αφεντούλης (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τον Παναγιώτη Μαγδανή – 2η θέση, προημιτελικός την Τετάρτη 27/8, μεταξύ 16:10 και 16:31 ώρα Ελλάδας) «Είμασταν σε καλή κατάσταση. Βοήθησε και ο καιρός, καθώς δεν ξεκινήσαμε καλά την κούρσα, αλλά στην συνέχεια αντιδράσαμε σωστά και καταφέραμε να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε την πρόκριση. Τώρα πλέον κοιτάμε τον επόμενο αγώνα. Είμαστε καινούργιο πλήρωμα και γι’ αυτό πρέπει να δεθούμε μεταξύ μας. Αυτός ήταν άλλωστε ο πρώτος μας αγώνας, και μετά τα χίλια μέτρα αρχίσαμε να δουλεύουμε καλύτερα μαζί. Ελπίζω στις επόμενες κούρσες να είμαστε από την αρχή μπροστά. Από τα άλλα πληρώματα ξεχώρισα φυσικά τους Γάλλους, που είμασταν και αντίπαλοι στην προκριματική σειρά, οι οποίοι έκαναν και παγκόσμιο ρεκόρ! Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι υπάρχουν έξι με επτά χώρες που είναι αρκετά γρήγορες».

Κώστας Χρηστομάνος (δίκωπος άνευ πηδαλιούχου με τον Απόστολο Λαμπρίδη – 4η θέση, ρεπεσάζ αύριο, μεταξύ 16:57 και 17:18 ώρα Ελλάδας)«Η πρώτη μέρα για μας δεν πήγε όπως θα θέλαμε, γιατί δεν κάναμε καλή κούρσα. Δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε κάτι συγκεκριμένο, απλά εμείς δεν πήγαμε πολύ καλά. Ο καιρός ήταν ίδιος όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες, μόνο που δεν έβρεξε τόσο πολύ, ενώ και ο αέρας ήταν ο ίδιος. Τώρα για το ρεπεσάζ δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί, δεν μπορώ να το πω… Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία πολύ καλή κούρσα, για να περάσουμε στη δωδεκάδα. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα από πλευράς φυσικής κατάστασης και είμαστε καλά»!

Διονύσης Αγγελόπουλος – Γιώργος Τζιάλλας – Γιάννης Τσίλης (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου με τον Γιάννη Χρήστου – 1η θέση, ημιτελικός την Πέμπτη 28/8, μεταξύ 16:51 και 16:59 ώρα Ελλάδας)
Αγγελόπουλος «Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό κι αυτό γιατί είναι μία διοργάνωση παγκόσμιου πρωταθλήματος ανδρών και όπως είναι φυσικό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Παρά το γεγονός ότι πετύχαμε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από όλες τις προκριματικές σειρές, προσωπικά δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό. Απλά κάνουμε το καλύτερο δυνατό, και πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στον μεγάλο τελικό. Από εκεί και πέρα, μακάρι να πάνε όλα καλά. Σιγά-σιγά, όσο περνάει ο καιρός, προσπαθώ διαρκώς να γίνω ένα με το υπόλοιπο πλήρωμα, ως νεότερο μέλος αυτής της τετράδας, και να πάει η βάρκα μας όσο καλύτερα γίνεται. Άλλωστε όλοι αυτό θέλουμε…».
Τζιάλλας «Όλα πήγαν πολύ καλά εδώ, και τώρα ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για τον επόμενο αγώνα μας. Τα πήγαμε αρκετά καλά και φυσικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την απόδοση που είχαμε χθες. Ελπίζω και στον επόμενο αγώνα να τα πάμε ακόμα καλύτερα, καθώς θα είναι ούτως ή άλλως πιο δύσκολος. Οι Βρετανοί είναι μία από τις πιο γρήγορες βάρκες που έχουν φτιάξει τα τελευταία χρόνι, αλλά εμείς κοιτάμε να είμαστε όσο πιο κοντά τους γίνεται! Όσο για τα άλλα πληρώματα είναι και αυτά γρήγορα, αλλά πιστεύω ότι στην κωπηλασία κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Ελπίζω τουλάχιστον ο καιρός να φτιάξει, γιατί είναι λίγο δύσκολος. Φύγαμε από την Ελλάδα με 35 βαθμούς και εδώ έχει 12! Αύγουστος κατά τα άλλα! Ωστόσο εμείς δε… μασάμε. Ακόμα και σήμερα (σ.σ. χθες) πάντως ο καιρός είναι μέσα στη μαυρίλα και έτοιμος για πολλή βροχή»!
Τσίλης «Ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά δύσκολος, με πολύ δυνατές συμμετοχές. Σίγουρα κάναμε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο συνολικά, ωστόσο ήταν απλά ένας προκριματικός και είμαστε πολλές βάρκες πολύ κοντά η μία με την άλλη. Δεν μπορώ να προβλέψω τη συνέχεια. Ο επόμενος στόχος μας είναι να μπούμε στον τελικό και μετά να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι πολλά τα καλά πληρώματα, και κυρίως οι Άγγλοι, αλλά ακόμη και πληρώματα που είναι μακριά σε χρόνο αυτή τη στιγμή, μπορεί στη συνέχεια να διεκδικήσουν κάτι καλό».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/