Connect with us

MONEY

Οι μίδες του ποδοσφαίρου

Published

on

Το γαλλικό περιοδικό ποδοσφαίρου, “France Football”, ανακοίνωσε σήμερα αυτούς που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα από το άθλημα. Τους προπονητές αλλά και τους ποδοσφαιριστές που έχουν τα περισσότερα έσοδα για τη σεζόν 2013-14.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Στη λίστα των προπονητών δεν προκαλεί καμία έκπληξη το όνομα του Μουρίνιο στην κορυφή της για πέμπτη συνεχή χρονιά. Ο Πορτογάλος πάντα έκανε από τα μεγαλύτερα συμβόλαια όπου και αν πήγαινε, ωστόσο όμως από το συνολικό ποσό των 17.000.000€, τα 10.200.000€ είναι η αμοιβή του από την Τσέλσι και τα υπόλοιπα προέρχονται από διάφορες εμπορικές συμφωνίες. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα υπάρχει ο Ντι Ματέο ο οποίος πλήρωνεται από τον Αμπράμοβιτς για να κάθεται καθώς το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με την Τσέλσι ολοκληρώνεται φέτος το καλοκαίρι.
Μέλος των ακριβοπληρωμένων προπονητών και ο Άντρες Βίλας Μπόας, ο οποίος παρά το γεγονός ότι απολύθηκε από την Τότεναμ, πρόλαβε και πήρε όλο το συμβόλαιο για φέτος, ενώ ξεκίνησε την είσπραξη και από τη νέα του ομάδα, τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
Από τη λίστα των προπονητών απουσιάζει ο Λοράν Μπλαν της Παρί Σεν Ζερμέν η οποία ξοδεύει τεράστια ποσά σε παίκτες, αλλά στον Γάλλο προπονητή… τσιγκουνεύτηκε το μεγάλο συμβόλαιο. Απόντες από τη λίστα και εξαιρετικά επιτυχημένοι φέτος, Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης) και Μπρένταν Ρότζερς (Λίβερπουλ).

sportsfeed.gr

Στους ποδοσφαιριστές τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο Μέσι και ο Ρονάλντο έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο (με μικρή διαφορά μεταξύ τους), λόγω των πολλών και μεγάλων εμπορικών συμφωνιών που έχουν με διάφορες εταιρείς. Από κοντά και ο Νεϊμάρ που είναι το νέο μεγάλο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου το οποίο έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια η Nike. Στην τέταρτη θέση βρίσκεταιο Γουέιν Ρούνεϊ μετά το τεράστιο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του σαν “μπέμπης”. Πέμπτος και… καταϊδρωμένος ο Ιμπραΐμοβιτς που τώρα τελευταία έχει αρχίσει και μπαίνει και ο ίδιος δυναμικά στο χώρο της διαφήμισης κλείνοντας μεγάλες συμφωνίες.

sportsfeed.gr

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/