Connect with us

LIST

Οι τροπαιούχοι του 2014

Published

on

Με την επικράτηση του Διομήδη Άργους επί της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα χαντμπολ των ανδρών. Έστω και καθυστερημένα, έχουμε πλέον την εικόνα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Στο συνολικό σκορ, θριαμβευτής ο Ολυμπιακός.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Οι πρωταθλητές
Ποδόσφαιρο Ολυμπιακός
Κατέκτησε τον τίτλο πολύ νωρίς και το ενδιαφέρον χάθηκε σχεδόν στα μέσα της σεζόν. Τελικός απολογισμός 86 βαθμοί έναντι 69 του δεύτερου ΠΑΟΚ, με 28 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Μπάσκετ Παναθηναϊκός
Πανηγύρισε το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας του νικώντας τον Ολυμπιακό με 82-71 στον πέμπτο τελικό, σε μία σειρά που είχε σασπένς, break έδρας και από τις δύο ομάδες, αλλά και τεταμένο κλίμα με τους παράγοντες των δύο ομάδων να παίζουν το ρόλο τους.

Βόλεϊ Ολυμπιακός
Κατέκτησε δίκαια τον τίτλο παίρνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους τελικούς κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Σε ένα υποβαθμισμένο ποιοτικά πρωτάθλημα, που όμως είχε αρκετό ενδιαφέρον και εκπλήξεις, οι ερυθρόλευκοι είχαν την πιο σταθερή ομάδα.

Πόλο Ολυμπιακός
Απόλυτος κυρίαρχος στις πισίνες πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας μόνο νίκες στην κανονική διάρκεια της Α1 και στα πλέι οφ. Στους τελικούς του πρωταθλήματος «καθάρισε» με 3-0 τη Βουλιαγμένη επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του.

Χάντμπολ Διομήδης Άργους
Σε ένα πρωτάθλημα που έγινε «λάστιχο», με τους τελικούς να ολοκληρώνονται στις 21 Ιουνίου, ο Διομήδης ανέτρεψε κάθε προγνωστικό νικώντας τους τελικούς την ΑΕΚ με 2-1, χωρίς μάλιστα να έχει στον τελευταίο αγώνα τον ξένο του, Νταβόρ Τάσκοβιτς.

Γυναικείο ποδόσφαιρο Αμαζόνες Δράμας
Κατάφεραν να σπάσουν την αυτοκρατορία του ΠΑΟΚ, που κατακτούσε το πρωτάθλημα επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια. Η ομάδα της Δράμας τερμάτισε στην πρώτη θέση με 50 βαθμούς σε 18 αγώνες.

Γυναικείο μπάσκετ Ελληνικό
Σταθερή ομάδα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κατέκτησε το τρόπαιο του πρωταθλητή νικώντας στους τελικούς της Α1 τον νεοφώτιστο Πρωτέα Βούλας με 2-0.

Γυναικείο βόλεϊ Ολυμπιακός
Τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, νικώντας στους τελικούς της Α1 την ΑΕΚ με 3-1.

Γυναικείο πόλο Ολυμπιακός
Μετά από μία συγκλονιστική σειρά τελικών με τη Βουλιαγμένη, με τους δύο τελευταίους τελικούς να κρίνονται στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός βγήκε πρωταθλητης με 3-2 νίκες.

Γυναικείο χάντμπολ Νέα Ιωνία
Κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της νικώντας στους τελικούς με 2-0 την Αναγέννηση Άρτας, ενώ στους ημιτελικούς απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Η παίκτρια που έκανε τη διαφορά ήταν η Μπράουερ από τη Σερβία.

Οι κυπελλούχοι
Ποδόσφαιρο Παναθηναϊκός
Με τον Μάρκους Μπεργκ να βγάζει… φωτιές σκοράροντας τρεις φορές ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στον τελικό του ΟΑΚΑ, κόντρα στον ΠΑΟΚ, με το εμφατικό 4-1. Καλύτερη επιβράβευση δεν θα μπορούσε να υπάρξει για την ομάδα που έφτιαξαν οι Αναστασίου – Νταμπίζας.

Μπάσκετ Παναθηναϊκός
Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου δεν είχε σασπένς, με τον Παναθηναϊκό να συντρίβει τον Άρη με 90-53 στα «Δύο Αοράκια» και να κατακτά το 15ο τρόπαιό του στο θεσμό.

Βόλεϊ Ολυμπιακός
Ήταν εξαρχής το φαβορί στο φάιναλ φορ της Καλαμάτας και το επιβεβαίωσε νικώντας στον τελικό την Κηφισιά με 3-1 σετ. Αυτό ήταν το 14ο Κύπελλο Ελλάδος για το τμήμα βόλεϊ των ερυθρολεύκων.

Πόλο Ολυμπιακός
Η κυριαρχία του Ολυμπιακού επιβεβαιώθηκε και στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, που διεξήχθη με… τρεις ομάδες στο κολυμβητήριο του Π. Φαλήρου. Στον τελικό οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου νίκησαν τη Βουλιαγμένη με 11-10 και κατέκτησαν το 13ο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος.

Χάντμπολ ΑΕΚ
Με περισσότερους από 4.000 οπαδούς της στις κερκίδες του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας στον τελικό τον Διομήδη Άργους με 18-16

Γυναικείο ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ
Έχασαν το πρωτάθλημα, αλλά κατέκτησαν το Κύπελλο με τον πιο εμφατικό τρόπο. Στον τελικό του φάιναλ φορ της Κατερίνης τα κορίτσια του ΠΑΟΚ νίκησαν τις πρωταθλήτριες Αμαζόνες Δράμας με 4-1.

Γυναικείο μπάσκετ Ελληνικό
Στον τελικό του φάιναλ φορ που διοργανώθηκε στην Κω νίκησε τον Παναθηναϊκό με 57-55, δύο δέκατα πριν το φινάλε και έτσι πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ

Γυναικείο βόλεϊ Ολυμπιακός
Χωρίς να ιδρώσει ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο της ιστορίας του νικώντας στον τελικό του φάιναλ φορ της Πύλου τον Πανναξιακό με 3-0 σετ.

Γυναικείο χάντμπολ ΠΑΟΚ
Μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν φέτος για πρώτη φορά και την κατάκτηση του Κυπέλλου, νικώντας στον τελικό της Βέροιας την Αναγέννηση Άρτας με 22-20.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/