Connect with us

LIST

Ότι πιο περίεργο…

Published

on

Μουντιάλ έρχεται και το Eurosport έχει πάρει φόρα με τις στολές που έχουν φορέσει οι εθνικές ομάδες από το 1930 μέχρι και το 2010. Αυτή τη φορά έπιασε τις πιο περίεργες εμφανίσεις, αλλά και αυτές που έχουν την πιο περίεργη ιστορία.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

.10
Νέα Ζηλανδία, 2010
Όταν η χώρα είναι γνωστή παγκοσμίως με το προσωνύμιο “All Blacks”, το “All Whites” μοιάζει με ανέκδοτο. Ολόασπρη στολή από την ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας που μάλλον ήθελε να τσεκάρει τους παίκτες της, καθώς άσπρη παραμένει η στολή του… τεμπέλη.

.09
Μαρόκο, 1986
Οι Μαροκινοί μπέρδεψαν τις διοργανώσεις. Στο μουντιάλ του Μεξικού φόρεσαν τις στολές που φορούσαν στους Ολυμπιακους Αγώνες του 1984. Οι Ολυμπιακοί κύκλοι ήταν στο εθνόσημο της στολής και προφανώς στην ομάδα δεν υπήρχε ο μεγάλος δρομέας Σαΐντ Αουίτα για να το δικαιολογήσει.

08.
Κόστα Ρίκα, 1990
Αγαπημένη ομάδων των Κοσταρικανών, ήταν η Γιουβέντους. Αυτή είναι η μία εκδοχή για τις στολές που φόρεσαν το 1990. Ο άλλος είναι πως είτε ήθελαν την εύνοια των Ιταλών είτε ξέχασαν τις δικές τους στην Κόστα Ρίκα και αγόρασαν στολές από την μπουτίκ της Γιουβέντους.

07.
Βόρεια Κορέα, 1966
Δίχως εθνόσημο, δίχως φίρμα αθλητικής εταιρείας, δίχως σχέδια, μόνο με νούμερα. Αυτή ήταν η στολή των Βορειοκορεατών. Μάλλον ήταν οργανωμένο σχέδιο, καθώς για πολλά χρόνια οι Ιταλοί (οι οποίοι στο μεταξύ τους παιχνίδι ηττήθηκαν 1-0), τους κατηγορούν πως στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης άλλαξαν 10 παίκτες και κανείς δεν τους πήρε χαμπάρι. Φταίει και το γεγονός ότι όλοι μοιάζουν και οι περισσότεροι λέγονται Κιμ.

06.
Γαλλία, 2006
Οι τρικολόρ με το σύνθήμα “Allez le bleus” (Εμπρός μπλε), που αγωνίστηκαν στο μουντιάλ σε πέντε από τις επτά αναμετρήσεις, φορώντας άσπρα. Η εμμονή του Ντομενέκ με το λευκό, είχε να κάνει με κάποιο προσωπικό του γούρι, που όμως τον έφτασε μέχρι τον τελικό.

05.
Βραζιλία, 1950
Οι καριόκας με… άσπρα. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν το χρώμα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας μέχρι την… τραγωδία του 1950 στο Μαρακανά (απώλεια τίτλου από την Ουρουγουάη). Από τότε, οι Βραζιλιάνοι άλλαξαν το άσπρο με το κίτρινο και δεν το ξαναφόρεσαν ποτέ.

04.
ΕΣΣΔ, 1958-1986
Ήταν η πρώτη χώρα που έβαλε στο μπροστινό μέρος της φανέλας της κάποιο σλόγκαν ή το όνομα της χώρας δημιουργώντας μόδα. Αρκετά χρόνια αργότερα, στα 90s και στα 00s η φανέλα με το CCCP ήταν το απόλυτο trend για ποδοσφαιρόφιλους και μη.

03.
Καμερούν, 2002
Η χορηγός εταιρεία, Puma, θέλωντας να δημιουργήσει ντόρο αποφάσισε να λανσάρει αμάνικες φανέλες. Η FIFA το απαγόρευσε, όμως ο ντόρος είχε γίνει και μέχρι σήμερα όλοι θυμούνται τις αμάνικες φανέλες που ποτέ δε φορέθηκαν σε τελικά παγκοσμίου κυπέλλου. Πάντως η Puma φρόντισε να προσθέσει τα μανίκια έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση του αμάνικου.

02.
Βολιβία, 1930
Οι χαριτωμένοι Βολιβιανοί, θέλωντας να ευχαριστήσουν τους οικοδεσπότες Ουρουγουανούς φορέσαν στολή στην οποία αναγραφόταν η φράση “VIVA URUGUAY”. Ένα γράμμα σε κάθε ποδοσφαιριστή. Το (ακόμα πιο) αστείο της υπόθεσης ήταν πως σε μία φωτογραφία, ένας από τους ποδοσφαιριστές που είχαν το “U”, για κάποιο λόγο δεν υπάρχει στο πλάνο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η φράση “URUGAY VIVA”.

01.
Γαλλία, 1978
Στο παιχνίδι με την Ουγγαρία, οι τρικολόρ εμφανίστηκαν με λευκές εμφανίσεις. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι Ούγγροι και τελικά οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να δανειστούν στολές από την τοπική ομάδα Κίμπερλι. Για πρώτη και τελευταία φορά η εθνική ομάδα Γαλλίας αγωνίστηκε φορώντας ριγές πράσινη-άσπρη φανέλα και μπλε σορτσάκι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/