Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρώτος ο Μπουγιούρης

Published

on

Στην κορυφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος λέιζερ μάστερ της γαλλικής πόλης Ιέρ πάτησε ο Αντώνης Μπουγιούρης, μετά και την ολοκλήρωση των δύο σημερινών ιστιοδρομιών.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο Συριανός πρωταθλητής ήταν εξαιρετικός στην έβδομη και όγδοη ιστιοδρομία της ημέρας, εκμεταλλευόμενος ιδανικά τις καιρικές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από πολύ ισχυρούς ανέμους, καταφέρνοντας να πιάσει τον Πολωνό Ματσιέι Γκραμπόφσκι στην 1η θέση της κατάταξης. Ο Μπουγιούρης τερμάτισε πρώτος και στις δύο κούρσες του, με τον Πολωνό να έρχεται δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα, γεγονός που του κόστισε τη μοναξιά της κορυφής. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε σχετικά: «Φυσούσε έξι μποφόρ σήμερα και κατάφερα να έχω δύο πρώτες θέσεις, ενώ ο Πολωνός μία 2η και μία 3η, την οποία ‘πετάει’ σαν χειρότερη. Πλέον είμαστε στην ισοβαθμία! Είχε τον αγαπημένο μου καιρό, αέρα με κύμα, δηλαδή τις συνθήκες στις οποίες μεγάλωσα, στο νησί μου τη Σύρο».

Στην άλλη ελληνική συμμετοχή της κατηγορίας, ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς υποχώρησε στην 32η θέση, καθώς δεν τερμάτισε σε καμία από τις δύο ιστιοδρομίες της ημέρας.

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο (10.10) με τη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών υπ’ αριθμόν εννέα και δέκα, και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο (11.10) με την 11η και τη 12η ιστιοδρομία, που θα κρίνουν και τα μετάλλια.

Η βαθμολογία μετά από οκτώ κούρσες
01. Αντώνης Μπουγιούρης (Ελλάδα) 10 βαθμοί
02. Ματσιέι Γκραμπόφσκι (Πολωνία) 10 β.
03. Ματ Μπλάκι (Νέα Ζηλανδία) 23 β.
04. Άνχελο Ταμπερνέρο (Ισπανία) 30 β.
05. Ούρμπαν Νίχαμαρ (Σουηδία) 48 β.
06. Φεντερίκο Μπρεσάν (Ιταλία) 54 β.
07. Ντέιβις Ρέι (Καναδάς) 63 β.
08. Λεονάρντο Πιράς (Ιταλία) 64 β.
09. Ντάριο Μαουρίτσι (Ιταλία) 71 β.
10. Λέαντρο Ροσάδο (Αργεντινή) 75 β.
32. Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Ελλάδα) 199 β.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/