Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πέταξε για Κίνα ο Βύρωνας

Published

on

Με το Ολυμπιακό εισιτήριο για το Ρίο 2016 στην τσέπη του, ο Έλληνας πρωταθλητής των RS:X, Βύρων Κοκκαλάνης, προσγειώθηκε στο Τσινγκτάο της Κίνας, εκεί όπου θα συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα του παγκόσμιου κυπέλλου της παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η σπουδαία διεθνής διοργάνωση διεξάγεται το διάστημα 14-18 Οκτωβρίου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της πόλης, που το 2008 είχαν φιλοξενήσει το αγώνισμα της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Περισσότεροι από 150 ιστιοπλόοι από 25 διαφορετικές χώρες θα διαγωνιστούν σε έξι από τις δέκα Ολυμπιακές κλάσεις -470 ανδρών και γυναικών, λέιζερ ανδρών, λέιζερ ράντιαλ γυναικών και RS:X ανδρών και γυναικών- διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο των 140.900 ευρώ (14.100 για κάθε χρυσό, 6.260 για κάθε αργυρό και 3.130 για κάθε χάλκινο μετάλλιο), το οποίο θα μοιραστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ISAF, ο Κοκκαλάνης τόνισε σχετικά: «Ο στόχος μου είναι να κερδίσω την πρώτη θέση στη διοργάνωση και φυσικά τα χρήματα, μιας και ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε διοργανώσεις με χρηματικό έπαθλο», ενώ κατέληξε σημειώνοντας πως «Ο άλλος μου στόχος είναι να ανέβω ακόμη πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη της ISAF. Πραγματικά ανυπομονώ να αγωνιστώ στο μέρος που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς του 2008. Περιμένω τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα σκληρός, μέσα σε αθενείς ανέμους».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/