Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Στο Ηράκλειο το χρίσμα

Published

on

Οι μεγάλες διοργανώσεις του στίβου επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς η πόλη του Ηρακλείου ανακοινώθηκε ως η εκλεκτή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας του αγωνίσματος για τη διεξαγωγή της 1ης κατηγορίας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων το 2015.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Η χώρα μας μπαίνει έτσι και πάλι δυναμικά στον χάρτη της φιλοξενίας σημαντικών διεθνών διοργανώσεων στίβου, κάτι που είχε να συμβεί από το 2009 όταν είχε λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη ο τελικός των γκραν πρι. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο στάδιο της κρητικής πόλης, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί ορισμένους από τους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές της γηραιάς ηπείρου, και μάλιστα χωρίς την επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων, καθώς οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από πόρους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου και λοιπών χορηγιών.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ελλάδα θα διεκδικήσει μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις που χαρίζουν την πολυπόθητη άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, κόντρα στις Ολλανδία, Τσεχία, Τουρκία, Ρουμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λιθουανία, Ελβετία και Λετονία. Η χώρα μας θα προσπαθήσει έτσι να επανέλθει στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια για πρώτη φορά μετά από δύο σερί χρονιές παραμονής στην Α’ κατηγορία, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν, τουλάχιστον όσον αφορά τη νέα μορφή της διοργάνωσης (ως ενιαία ομάδα ανδρών και γυναικών). Αντίθετα, όταν υπήρχαν ακόμη δύο ξεχωριστές ομάδες, οι άνδρες είχαν παραμείνει επί μία τριετία στη χαμηλότερη κατηγορία, παλεύοντας για την επιστροφή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η χώρα μας είχε φιλοξενήσει την 1η κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων ήταν το 2006 στη Θεσσαλονίκη, όταν οι δύο ομάδες μας είχαν πετύχει αμφότερες την άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/