Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Στο Μπαρ των αναμνήσεων

Published

on

Μπορεί οι εγχώριες διοργανώσεις να είναι ακόμη στον αέρα, ωστόσο για την ομάδα βόλεϊ ΠΑΟΚ οι επίσημες διοργανώσεις ξεκινούν από αύριο καθώς ο δικέφαλος συμμετέχει στο βαλκανικό κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Μπαρ του Μαυροβουνίου.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Στο μυαλό των περισσότερων το βαλκανικό κύπελλο είναι ένα… παρακμιακό τουρνουά, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο νικητής της διοργάνωσης κερδίζει ένα εισιτήριο για το τσάλεντς καπ (το τρίτο τη τάξει ευρωπαϊκό κύπελλο) αρκεί για να αποδείξει το αντίθετο.
Πόσο μάλλον όταν πέρσι κοτζάμ Φενέρμπαχτσε (με Μίλκοβιτς, Μάρσαλ, Φοντέλες) ταξίδεψε στην Αλβανία για να αγωνιστεί στο βαλκανικό κύπέλλο και τον περασμένο Μάρτιο πανηγύρισε την κατάκτηση του τσάλεντς καπ.
Οι βλέψεις του ΠΑΟΚ βέβαια δεν φτάνουν τόσο μακριά, αλλά η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τουρνουά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι αγώνες που θα δώσει στο Μαυροβούνιο είναι και οι πρώτοι που ο Γιάννης Καλμαζίδης (φωτογραφία) θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Στο τουρνουά της Αλεξανδρούπολης έλειπε ο Ερνάντο Γκόμεζ, στα δύο φιλικά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έλειπε ο Κουρνέτας, αλλά τώρα για πρώτη φορά είναι όλοι μαζί κι απέναντι τους θα έχουν μια ομάδα η οποία την τελευταία τετραετία είναι σταθερά στο Τοπ 5 του τουρκικού πρωταθλήματος.
Η Μάλι Μίλιε Πγιάνκο (ουσιαστικά διαφημίζει τα κρατικά λαχεία της Τουρκίας), όπως κι ο ΠΑΟΚ (μόνο Λόσον, Παντακίδης έμειναν από την περσινή ομάδα) έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της έχοντας επτά νέους παίκτες και κυρίως μια νέα τριπλέτα ξένων.

Ο Βέλγος Μπρμ Βαν Ντεν Ντρις (διαγώνιος), ο Γάλλος Χαβιέρ Καπφέρ (ακραίος) κι ο Αλβανός Γκεζάμ Χουσάι (ακραίος που έπαιζε πέρσι στην ιταλική Πιατσέντζα) είναι τα βασικά όπλα του Σκοπιανού τεχνικού Γιόσκο Μιλένκοφσκι, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι… πειστικά.
Η Μίλιε στο τουρκικό Κύπελλο ηττήθηκε με 3-1 από την μικρομεσαία Ινεγκόλ και κέρδισε με το ίδιο σκορ δύο ομάδες της Α2 παίρνοντας ασθμαίνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ το βράδυ της Τετάρτης ηττήθηκε με 3-2 στην Μπούντβα από την τοπική Μπουντβάνσκα στην πρόβα τζενεράλε που έκανε πριν τους αγώνες στο Μπαρ.

Το αυριανό παιχνίδι θα είναι το επίσημο ντεμπούτο του Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τον προπονητή του δικεφάλου να επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην πόλη που βίωσε την πρώτη του επιτυχία ως μέλος του προπονητικού τιμ των Εθνικών ομάδων γυναικών.
Τον Απρίλιο του 2011 στο Μπαρ η Εθνική κορασίδων κατέκτησε την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον Καλμαζίδη να είναι ο βοηθός (του άλλοτε προπονητή του στον ΠΑΟΚ) Τάκη Φλώρο.
Στον άλλο ημιτελικό αναμετρώνται η Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) που είναι και η οικοδέσποινα των αγώνων με την Ρουμανική Μπάια Στίντα Μάρε.

Το πρόγραμμα των αγώνων
Σάββατο 4 Οκτωβρίου
ΠΑΟΚ – Μάλι Μίλιε Πγιάνκο, 18:30
Μπούντουτσνοστ – Στίντα Μπάια Μάρε, 21:00
Κυριακή 5 Οκτωβρίου
Αγώνας για θέσεις 3-4, 17:00
Τελικός, 19:30

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/