Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Το στοίχημα του βόλεϊ

Published

on

Ο κύβος ερρίφθη και για το άθλημα του βόλεϊ. Όπως αποκάλυψε το sportsfeed.gr στοιχηματική εταιρεία θα αποτελεί το βασικό χορηγό

για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Μετά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΠ την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στην επίσημη ανακοίνωση της λίγκας μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Επικυρώθηκε η συμφωνία της ΕΣΑΠ με τον ΟΠΑΠ για την ανανέωση της χορηγίας για τις σεζόν 2014-15 και 2015-16». Είκοσι ημέρες αργότερα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του δσ της Λίγκας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα μεταξύ άλλων το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει: «Συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης της χορηγίας του ΟΠΑΠ στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Κατατέθηκαν προτάσεις εκ μέρους των ΤΑΑ και οι τελικοί όροι της νέας συνεργασίας θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά και από νέα συνάντηση που θα υπάρξει με την ΟΠΑΠ Α.Ε.».
Τι άλλαξε μέσα σ’ αυτές τις 20 ημέρες κι από την επικύρωση πήγαμε στην εκ νέου συζήτηση για τους τελικούς όρους της νέας συνεργασίας;

Για τους αναγνώστες του www.sportsfeed.gr η απάντηση είναι απλή, αφού από χθες το μεσημέρι σας είχαμε ενημερώσει για την πρόθεση δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Α1 Ανδρών να υπογράψουν χορηγική συμφωνία με άλλη εταιρία, σπάζοντας έτσι την κεντρική χορηγία με τον ΟΠΑΠ. Αυτός ήταν κι ο βασικός λόγος της έκτακτης σημερινής συνεδρίασης, όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παραδέχθηκαν ότι είναι στα πρόθυρα συμφωνίας με στοιχηματικές εταιρίες.

Οι αντιδράσεις εντός του συμβολαίου ήταν έντονες, με κορυφαία αυτή του εκπροσώπου του Φοίνικα Σύρου και προέδρου της eπιτροπής πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ Γιώργου Λεονταρίτη ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Λίγκας (και εκπρόσωπο του Ολυμπιακού) Παντελή Ταρνατόρο ότι «κοίταξε τα συμφέροντα της ομάδας του και όχι όλων των ομάδων».

Ο Λεονταρίτης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος και φέρεται να έχει ζητήσει την παραίτηση και του Ταρνατόρου. Η τελευταία πληροφορία διαψεύδεται από την ΕΣΑΠ, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ταρνατόρος έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του ΔΣ χωρίς όμως κανείς να αντιδράσει.

Η ουσία είναι όμως ότι εν τέλει οι αντιδράσεις κάμφθηκαν και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ εξουσιοδοτήθηκε να συναντηθεί με τον ΟΠΑΠ προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα διατηρηθεί η χορηγία είτε με 10 ομάδες είτε με 9 (αφού κι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αποκάλυψε ότι έχει πρόταση από στοιχηματική εταιρία).
Αν πάντως όντως επιβεβαιωθεί ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ και ο ΟΠΑΠ διατηρηθεί η χορηγία, παρά το ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα έχουν άλλη εταιρία, τότε θα έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και θα πρέπει να του βγάλουν όλοι το καπέλο.

Αυτά ως προς τα στοιχηματικά…. Γιατί το χθεσινό ΔΣ έβγαλε κι άλλες ειδήσεις. Το πρώτο σερβίς του πρωταθλήματος δεν θα γίνει ούτε στις 18.10, όπως είχε ανακοινωθεί την Τρίτη, αλλά στις 25.10 «προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον πλέον ιδανικό τρόπο διάφορες οργανωτικές εκκρεμότητες του νέου πρωταθλήματος», όπως ανακοινώθηκε.
Ποιες είναι αυτές οι εκκρεμότητες; Τα πιστοποιητικά της ΜΕΝΤ κατά κύριο λόγο, αλλά και του Άρη που είναι σε εκκρεμότητα κι απ’ ότι φαίνεται δεν προλαβαίνουν την προθεσμία που δόθηκε από την ΕΕΑ (λήγει αύριο). Έτσι το πρωτάθλημα πήγε πίσω και παράλληλα παραμένει άγνωστη η ημερομηνία διεξαγωγής του γ’ ομίλου του λιγκ καπ όπου ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να λυθούν οι εκκρεμότητες Άρη και ΜΕΝΤ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/