Connect with us

TOKYO 2020

Τόκιο 2020: 7.800 αθλητές και αθλήτριες έχουν κλείσει θέση στους Ολυμπιακούς

Published

on

Στην καθιερωμένη ενημέρωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τα μέχρι στιγμής δεδομένα όσον αφορά στους Αγώνες του Τόκιο, δόθηκαν στοιχειά σχετικά με τις προκρίσεις των αθλητών.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Σύμφωνα με την ενημέρωση, περισσότεροι από 7.800 είναι αυτοί που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς είτε έχοντας πετύχει τα απαιτούμενα όρια είτε κερδίζοντας σε προ-Ολυμπιακά τουρνουά την πρόκριση. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 70% επί του συνόλου των προκρίσεων.
Άλλο ένα 20% θα προκύψει από το ranking που σε κάποιες περιπτώσεις «κλείνει» στα τέλη Ιουνίου.
Μόλις το 10% έχει απομείνει για να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω από τα προ-Ολυμπιακά τουρνουά που έχουν απομείνει.
Όσον αφορά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας, όπως για παράδειγμα τον αποκλεισμό των Ινδών αθλητών και αθλητριών από το παγκόσμιο σκυταλοδρομιών στίβου λόγω ακύρωσης πτήσεων, η ΔΟΕ ανέφερε πως θα βοηθήσει τέτοιες περιπτώσεις, δίχως ωστόσο να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.
Επίσης έχουν δημιουργηθεί θέματα με αλλαγές τελευταίας στιγμής στη διαδικασία πρόκρισης. Όπως για παράδειγμα στην πυγμαχία, όπου αποφασίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία (AIBA) να μη γίνει το τουρνουά πρόκρισης Βόρεια Αμερική και να ληφθούν υπόψη οι κατατάξεις. Η Καναδή Μάντι Μπουζό όμως, δεν αγωνίστηκε πέρσι λόγω εγκυμοσύνης και είναι εκτός ranking ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από το τουρνουά. Για το λόγο αυτό έχει προσφύγει κατά της απόφασης της AIBA.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/