Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Α1 γυναικών: Αυτές είναι οι προτεραιότητες

Published

on

Η είδηση πέρασε στα ψιλά (η Ομοσπονδία δεν την ανέφερε καν), ωστόσο η επαφή της ΕΟΠΕ με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΑΠ ήταν πολύ σημαντική. Τόσο για το σήμερα όσο και το αύριο.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Υπενθυμίζουμε ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς ΕΟΠΕ ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος, ο διευθυντής Νίκος Σοφιανός και ο εκτελεστικός διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος και από τον ΠΑΣΑΠ ο πρόεδρος Παναγιώτης Πελεκούδας, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Αχιλλεόπουλος, και οι αθλήτριες Στέλλα Χριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου και Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Το καλό κλίμα και η διάθεση για να γίνουν επιτέλους κάποια πράγματα που θα αλλάξουν το στάτους του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ επιβεβαιώνεται απ’ όλες τις πλευρές, ωστόσο αυτό που έγινε αντιληπτό από την συζήτηση ήταν το ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί (ειδικά στην μεταβατική σεζόν στη μετά κορωνοϊού εποχή), αλλά βήμα, βήμα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθεια.

Οι βασικοί άξονες της συζήτησης (την οποία είχε ζητήσει ο ΠΑΣΑΠ) είχαν να κάνουν με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αθλητριών, διασφάλιση των οικονομικών συμφωνιών, ενώ από κει και πέρα τονίστηκε ότι είναι αναγκαία η «επαγγελματοποίηση» του πρωταθλήματος, αλλά όταν θα είναι οι συνθήκες ώριμες (και οι κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες καλύτερες).

Ξεκινώντας από το ζήτημα των οικονομικών συμφωνιών (όπου λόγω της ερασιτεχνικής φύσης του πρωταθλήματος δεν υπάρχουν συμβόλαια και κυριαρχούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά) το μεγάλο αγκάθι είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά καμία θεσμική παρέμβαση με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Το θέμα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον ΠΑΣΑΠ, αλλά ορατή λύση δεν φαίνεται να υπάρχει.

Εντελώς διαφορετικό είναι το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, όπου μεμονωμένα κάποιοι σύλλογοι παρέχουν τα πάντα στις αθλήτριες τους και αρκετοί σχεδόν τίποτα, αλλά εδώ υπάρχει διάθεση από την Ομοσπονδία για την εξεύρεση μιας κεντρικής λύσης που θα είναι ένα σημαντικό βήμα και μια μεγάλη παροχή για τα κορίτσια.

Όλοι συμφώνησαν ότι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να απαιτηθούν πράγματα που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση των σωματείων, αλλά μπορούν να γίνουν κάποιες ενέργειες προκειμένου να τονωθεί το ενδιαφέρον και να δοθεί μια αίσθηση αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Κι εδώ βέβαια κάποια στιγμή θα πρέπει οι ίδιες οι αθλήτριες να ασχοληθούν πιο ζεστά με το κομμάτι των δικαιωμάτων τους και κυρίως με τη διεκδίκηση τους.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες