Connect with us

CEV Eurovolley 2019

Αποστολή Βουδαπέστη: Ο όμιλος του Ευρωβόλεϊ 2021

Published

on

Από τον Ιούλιο του 2018 όταν ο πρόεδρος της CEV Αλεξάντερ Μπόρισιτς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο μεσολάβησαν αρκετά πράγματα, όμως κάποια στιγμή έρχεται η ώρα των αποφάσεων.

Βουδαπέστη Δημήτρης Τυχάλας
[email protected]

«Συζητήσαμε το ενδεχόμενο ανάληψης από τη χώρας μας αναπτυξιακών διοργανώσεων για το 2020 και επίσης για φιλοξενία στην Ελλάδα ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών ή Γυναικών το 2021», είχε δηλώσει την επομένη της συνάντησης ο κ.Καραμπέτσος και στις 23 Νοεμβρίου 2018 σην συνάντηση των υπουργών αθλητισμού Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας οι ομόλογοι του Γιώργου Βασιλειάδη του πρότειναν η Ελλάδα να γίνε η 4η συνδιοργανώτρια χώρα του Ευρωβόλεϊ 2021 (αυτές οι τρεις είχαν ήδη συμφωνήσει).

Στις 3 Ιανουαρίου 2019 ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου των Εθνικών ομάδων αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάληψης ενός ομίλου του Ευρωβόλεϊ γυναικών είχε πει:

«Είναι μία συζήτηση που έκαναν οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί την τελευταία συνάντηση που έγινε στη Σερβία. Είναι επίσης επιθυμία του προέδρου της CEV κ. Μπόρισιτς. Η Σερβία θα διοργανώσει το Ευρωβόλεϊ 2021 και η Βουλγαρία με την Ρουμανία έχουν επίσης υπογράψει την συνδιοργάνωση. Αν δεν επιβαρυνθεί η ομοσπονδία, γιατί το κονδύλι είναι τεράστιο, γιατί να μην συμμετέχουμε. Τα έξοδα είναι περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ και αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν βάλει η πολιτεία τα χρήματα, εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε».

Κάπου εκεί κλείνει κι ο κύκλος των δηλώσεων και τοποθετήσεων για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο κατά πως φαίνεται αφήνεται την άκρη… Τα «περισσότερα από 500.000» που ανέφερε ως κόστος ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ εμείς θα τα υπολογίσουμε στο διπλάσιο (διαμονές, μετακινήσεις, έξι ομάδων, διαιτητών, επισήμων), όμως αυτό ΔΕΝ πρέπει να αποτρέψει την ΕΟΠΕ από την απόφαση να εμπλακεί στη διοργάνωση.

Έχουμε μπροστά μας δύο ολόκληρα χρόνια όχι απλά για να βρούμε αυτό το ποσό, αλλά για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τα διοργάνωση σε κερδοφόρα οικονομικά για την Ομοσπονδία γιατί αγωνιστικά θεωρούμαι δεδομένο ότι με τη δύναμη της έδρας έχουμε πολλές ελπίδες παραπάνω.

Η πρώτη και τελευταία φορά που η Ελλάδα διοργάνωσε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε επίπεδο ανδρών, γυναικών ήταν το 1995 στο ΣΕΦ με 12 ομάδες… «Άλλες εποχές» θα πει κάποιος και έχει δίκιο. Μόνο που οι εποχές αλλάζουν κι ζωή κύκλους κάνει, αρκεί κάποιες φορές να βοηθήσεις κι εσύ με τις ενέργειες σου να έρθουν οι αλλαγές πιο γρήγορα.

Η ΕΟΠΕ δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να διασφαλίσει μια δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της Εθνικής γυναικών σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που λογικά θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερες αξιώσεις μια Τρίτη σεί συμμετοχή (με την παρουσία μας στην 8άδα).

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες