Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

«Δαπάνες για δημόσιες σχέσεις»

Published

on

Η ομάδα πρωτοβουλίας για τη διάσωση της άρσης βαρών που αντιπολιτεύεται τη διοίκηση του Πύρρου Δήμα στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, συνεχίζει να βγάζει ανακοινώσεις.

Αυτή τη φορά, η αντιπολίτευση αναφέρεται στην ανακοίνωση της στα της αγωνιστικής δραστηριότητας της ομοσπονδίας και την κατηγορία για τις δαπάνες που γίνονται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

«Την στιγμή που η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) διοργανώνει ελάχιστους αγώνες τα τελευταία χρόνια (θυμίζουμε ότι το 2019 πραγματοποιήθηκαν μόνο τα περιφερειακά πρωταθλήματα, ως προκριματικοί για τους πανελληνίους, και η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε τον… Απρίλιο με το πανελλήνιο πρωτάθλημα όλων των ηλικιακών κατηγοριών -συνεπώς, ουσιαστικά, διεξήχθησαν μόλις δύο αγώνες…), δαπανώνται χρήματα για μη παραγωγικούς σκοπούς. Κυρίως, για εσωτερικές δημόσιες σχέσεις. Ήτοι, για προεκλογικούς σκοπούς…

Από τον Απρίλιο του 2019 και έπειτα δεν υπάρχει η παραμικρή αθλητική δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα είναι, πάρα πολλοί αθλητές, ιδιαίτερα μικρών ηλικιών, ν’ αποχωρήσουν από το άθλημα και τα σωματεία να έχουν ουσιαστική αδράνεια στο προπονητικό – αγωνιστικό κομμάτι, παρότι στον ετήσιο σχεδιασμό περιλαμβάνονταν αγώνες και για το δεύτερο εξάμηνο το 2019.

Εκτός από την ανύπαρκτη αθλητική δραστηριότητα, όμως, η  ΕΟΑΒ δεν χρηματοδοτεί και τα σωματεία της, εκτός από ένα, τον Κρόνο Σερρών (γιατί ειδικά αυτό;) και, κυρίως, δεν πληρώνει τους σωματειακούς προπονητές και τους αθλητές της εθνικής ομάδας, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Παρά ταύτα, οι περιοδείες διοικητικών παραγόντων της Ομοσπονδίας ανά την Ελλάδα, ουδέποτε σταμάτησαν. Περιοδείες που κοστίζουν πολύ, χωρίς να αποφέρουν όφελος στην Ομοσπονδία και στο άθλημα. 

Επί παραδείγματι, από τον Οκτώβριο του 2019 πραγματοποιήθηκαν δύο περιοδείες σε διάστημα δύο μηνών στη βόρειο Ελλάδα από τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και ένα μέλος της τεχνικής επιτροπής. Το κόστος αυτής της περιοδείας ήταν περίπου 5.000 ευρώ.  Υπάρχουν, όμως, πολλά ερωτήματα: Γιατί εμφανίζονται έξοδα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (https://diavgeia.gov.gr/f/eoab) για τον Γεώργιο Ανατολίτη, μέλος της τεχνικής επιτροπής, πρώην προσωπικό μάνατζερ του προέδρου, Πύρρου Δήμα, πρώην σύμβουλο μάρκετινγκ της ομοσπονδίας και ΟΧΙ εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας; Ποια είναι η θέση του συγκεκριμένου κυρίου;

Γιατί έγιναν δύο επισκέψεις σε διάστημα δύο μηνών στη βόρεια Ελλάδα;  Ποιος ήταν ο σκοπός των επισκέψεων, και, κυρίως, ποιο ήταν το όφελος για την ομοσπονδία;

Ποιος ήταν ο λόγος που ο ‘γυρολόγος’ (από ομοσπονδία σε ομοσπονδία) γενικός γραμματέας, μαζί με τον άνθρωπο με τις πολλαπλές ιδιότητες, στην Κρήτη ξόδεψαν 800 ευρώ για ‘ανεύρεση χώρου και χορηγών για πιθανή διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος’, μια διοργάνωση που ουδέποτε είχε δοθεί στην Ελλάδα;

Ζητούμε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά των αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων, με τα οποία αποφασίστηκε να δίνεται (βάσει ποίου νόμου;) η χιλιομετρική αποζημίωση στον Γεώργιο Ανατολίτη, τον οποίο όρισαν μέλος της τεχνικής επιτροπής (χωρίς, σημειωτέον, να έχει την παραμικρή σχέση με τα τεχνικά θέματα της άρσης βαρών), όπως και τα πρακτικά των αποφάσεων για όλες τις παραπάνω δαπάνες.

Επισημαίνουμε δε, ότι, εκτός από τις προαναφερόμενες δαπάνες, υπάρχουν και τα έξοδα δικαστικής αγωγής του προέδρου κατά δημοσιογράφου για προσωπικό του θέμα. Όπως φαίνεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τα έξοδα αυτά, που ανέρχονται στα σχεδόν χίλια εκατό ευρώ (1.098 ευρώ), επιβάρυναν την ομοσπονδία.

Να περιμένουμε απαντήσεις; Πολύ αμφιβάλλουμε, όπως έδειξε το πρόσφατο παρελθόν, με τις προηγούμενες αναπάντητες ερωτήσεις μας για άλλα θέματα…».

Την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας συνοδεύουν και αναρτήσεις της ομοσπονδίας στη Διαύγεια που αφορούν σε έξοδα.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες