Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Εκτός Ολυμπιακών και η ελληνική άρση βαρών;

Published

on

Μετά το τάε κβον ντο και την ιστιοπλοΐα που η πρόκριση της καθίσταται σχεδόν απίθανη, άλλο ένα άθλημα που έχει φέρει πολλά μετάλλια στην Ελλάδα είναι πλέον πολύ πιθανό (σχεδόν βέβαιο) να μην έχει ελληνική εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το ελληνικό τάε κβον ντο θεωρείται δεδομένο ότι δε θα έχει παρουσία στο Παρίσι. Η ελληνική ιστιοπλοΐα έχει μία τελευταία ευκαιρία στην προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα του Ιέρ, όμως η εικόνα των ελληνικών πανιών στον τελευταίο αγώνα (Τρόπαιο πριγκίπισσας Σοφίας) στη Μαγιόρκα δε δημιουργεί προσδοκίες Ολυμπιακής πρόκρισης. Μάλιστα η ελληνική ιστιοπλοΐα είναι παρούσα συνεχώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1948 και μετρά 4 χρυσά – 2 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια.
Η ελληνική άρση βαρών δεν απουσίασε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 και μετά ακόμα και την τελευταία οκταετία όπου μόνος του (κυριολεκτικά) ο Θόδωρος Ιακωβίδης κράτησε εν ζωή την ελληνική άρση βαρών στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, οι αγώνες πρόκρισης ολοκληρώθηκαν και δυστυχώς δεν υπάρχει σε καμία κατηγορία ελληνική παρουσία. Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και υπάρχει ένα απίθανο σενάριο που θέλει τον Θόδωρο Ιακωβίδη να σώζει για τρίτους συνεχόμενους Αγώνες και σε ηλικία 33 ετών, την ελληνική άρση βαρών, που επιστράτευσε τελευταία στιγμή και τον Βαλέριο Λεωνίδη μήπως και σωθεί η κατάσταση.
Αυτή τη στιγμή ο Ιακωβίδης είναι εκτός Ολυμπιακής πρόκρισης. Στις 28 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία που οι χώρες πρέπει να δηλώσουν ποιοι αθλητές τους που βρίσκονται στο Ολυμπιακό ράνκινγκ είναι τραυματίες και δεν μπορούν να αγωνιστούν. Την ίδια μέρα κλείνει και το Ολυμπιακό ράνκινγκ.
Την 6η Μαΐου, οι χώρες που έχουν αθλητές που είναι εντός πρόκρισης σε παραπάνω από μία κατηγορίες κιλών, θα πρέπει να δηλώσουν σε ποια θα αγωνιστούν και δύο μέρες αργότερα το Ολυμπιακό ράνκινγκ θα ενημερωθεί.
Μέχρι τις 24 Μαΐου θα έχουν γίνει οι εκκαθαρίσεις σε όλες τις κατηγορίες κιλών καθώς υπάρχει περιορισμός τριών συμμετοχών από κάθε χώρα στους άνδρες και ισάριθμων στις γυναίκες.
Δηλαδή, στις πέντε κατηγορίες κιλών των ανδρών (61 – 73 – 89 – 102 και +102) κάθε χώρα αθροιστικά μπορεί να έχει μέχρι τρεις αθλητές (1 ανά κατηγορία). Μια χώρα όπως η Κίνα για παράδειγμα που έχει εντός Ολυμπιακιού ράνκινγκ τουλάχιστον έναν αθλητή στο Τοπ10 κάθε κατηγορίας, θα πρέπει να επιλέξει τρεις κατηγορίες και αν αφήσει εκτός δύο.
Εκεί στις εκκαθαρίσεις υπάρχει ελπίδα, οι καραμπόλες να φέρουν εντός πρόκρισης (12 σε κάθε κατηγορία κιλών) και εκπρόσωπο της ελληνικής άρσης βαρών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/