Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

«Ένα βήμα πριν από την καταστροφή»

Published

on

Από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την ομοσπονδία της άρσης βαρών.

Η ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών:

«H πιο ανίκανη διοίκηση της ΕΟΑΒ των τελευταίων ετών συνεχίζει, με τις καθημερινές ενέργειές της, ν΄ ακυρώνει και να καταστρέφει την ιστορία και την ύπαρξη ενός από τα πιο ένδοξα αθλήματα της χώρας.
Αν και έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από τον Φεβρουάριο, δεν υπάρχει η παραμικρή δραστηριότητα στο άθλημα, αλλά η σημερινή διοίκηση, συνεχίζει, ακόμα και τώρα, να λειτουργεί σαν να μην έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, μη θέλoντας να υλοποιήσει υποχρεώσεις της.
Το άθλημά μας εδώ και επτά μήνες βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι και ουδείς (αθλητές, προπονητές, σωματεία) γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.
Η απαξίωση και η αδιαφορία εκ μέρους της σημερινής διοίκησης, και ειδικά από τον άφαντο κι άβουλο πρόεδρό της, είναι γεγονός ότι δεν έχει προηγούμενο.
Η πρόσφατη αναβολή του πανελληνίου πρωταθλήματος, όπως και η αδιαφορία για την διοργάνωση περιφερειακών πρωταθλημάτων, είναι μια ένδειξη  για το πώς ενεργούν κι αντιλαμβάνονται όλα τα σοβαρά θέματα ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης.
Οι κύριοι και οι κυρίες του Δ.Σ., αν και γνώριζαν από την αρχή τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις δυσκολίες της οργάνωσης πρωταθλημάτων, εν τούτοις δεν προσπάθησαν να ξεπεραστούν αυτές, ώστε τελικά να διεξαχθούν αγώνες.
Αδιαφόρησαν, έκλεισαν τα μάτια και δεν ασχολήθηκαν να πληροφορηθούν πώς άλλες ομοσπονδίες λειτούργησαν κι ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Τ΄ αφήσατε όλα στη τύχη, εκδώσατε  προκήρυξη για περιφερειακά πρωταθλήματα τον Ιούλιο, χωρίς να είστε έτοιμοι (όπως πάντα) και μετά λίγες ημέρες η ανικανότητά σας ξαναχτύπησε και ακυρώσατε τους αγώνες, διότι δεν είχατε ετοιμάσει ιατρικό πρωτόκολλο για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή αυτών. Ανακοινώσατε πανελλήνιο πρωτάθλημα για τον Σεπτέμβριο, χωρίς να έχουν προηγηθεί αγώνες πρόκρισης. Πάλι δικαιωθήκαμε, που λέγαμε από την αρχή, ότι δεν πρόκειται να κάνετε αγώνες. Και ήρθατε, 15 μέρες πριν από την έναρξη του πανελληνίου πρωταθλήματος (και αφού πρώτα ενημερωθήκαν όλα τα σωματεία από ιστοσελίδα του Αγρινίου), να πληροφορήσετε  τους συλλόγους ότι το πρωτάθλημα αναβάλλεται για τον Νοέμβριο, έναν μήνα, που, σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες, αναμένεται να είναι ο πιο δύσκολος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό είναι ανευθυνότητα και ασέβεια προς τα σωματεία και τους αθλητές, που, κάτω από δύσκολες συνθήκες, προετοιμάζονταν για τους αγώνες. Θα είστε η μόνη διοίκηση από το 1972, που, ως φαίνεται, δεν θα διοργανώσει πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και τούτο, όχι λόγω κορωνοϊού, αλλά λόγω ανικανότητας και αδιαφορίας για το άθλημα.

Κύριοι, πώς θέλετε να σας χαρακτηρίσουμε;

Ανακόλουθους; Αδιάφορους; Ανίκανους; Πώς;

Είναι ντροπή για τον πρόεδρο να συνεχίζει ν΄ απαξιοί και να γελοιοποιεί τους σημερινούς αθλητές και να μη σέβεται το άθλημα που τον καταξίωσε ως αθλητή παγκοσμίως και του άλλαξε την ζωή.
Κύριοι και κυρίες της διοίκησης, αντί να ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα του αθλήματος, ασχολείστε με τις προτάσεις του πρόεδρου της τεχνικής επιτροπής, δηλαδή πώς θα κλείσουν   δεκάδες αρεστά, σ΄ εσάς, σωματεία, ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις. Υπόσχεστε ότι θα δώσετε σε συλλόγους αθλητικό υλικό, αναθέτετε, πριν καν διεξαχθεί το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, την διοργάνωση εκείνου του 2021 σε… διάφορα σωματεία (το έχετε υποσχεθεί τουλάχιστον σε τρία, έως τώρα) και συγχρόνως ξοδεύετε τα λίγα χρήματα της ομοσπονδίας σε ψυχαγωγικές βόλτες και προεκλογικό τουρισμό ανά την Ελλάδα.
Καλούμε, ακόμη μια φόρα, τον Πύρρο Δήμα και την σημερινή διοίκηση ν΄ αφήσουν κατά μέρος τις σκοπιμότητες και να καταλάβουν, επιτέλους, τα πραγματικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει με τις ενέργειές τους, στα σωματεία, στους προπονητές και στους αθλητές.
Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους εάν τολμήσουν να διοργανώσουν, όπως ακούγεται, αγώνες σκοπιμότητας στην Βόρειο Ελλάδα για το κλείσιμο των δεκάδων, χωρίς νόμιμη προκήρυξη, άδεια από την Περιφέρεια και χωρίς τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Τέλος, ζητούμε από όλα τα σωματεία να πάρουν θέση για την ανεπάρκεια και για τις αποφάσεις – παρωδία  αυτής της διοίκησης, πριν να είναι αργά για το άθλημα. Αυτό που ζούμε και βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι μόνο η αρχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το άθλημα, στα χέρια αυτής της διοίκησης, θα εξαφανιστεί».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες