Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η γαλλική ομοσπονδία στο πλευρό των κολυμβητών

Published

on

Η Γαλλία, όπως και οι περισσότερες χώρες, έχουν προβλέψει εντός των διατάξεων κατά της πανδημίας πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους μόνο για τους κορυφαίους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Συγκεκριμένα η απόφαση της γαλλικής ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

Η ομοσπονδία συνιστά στους συλλόγους της να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους, και να σταματήσουν προσωρινά τις προπονήσεις, τα μαθήματα και τις δραστηριότητες σε ομάδες, με εξαίρεση τους «ελίτ» αθλητές, οι οποίοι μετά από την εξέταση της τήρησης όλων των μέτρων προστασίας από τις τοπικές αρχές μπορούν να πάρουν το πράσινο φως για να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους.

Το Sportsfeed ήρθε σε επικοινωνία με το Βαγγέλη Μακρυγιάννη που μέχρι πριν λίγες ημέρες έκανε προπόνηση στην Αμιέν της Γαλλίας, ο οποίος επιβεβαιώνει την εφαρμογή του μέτρου: «Από τη Δευτέρα θα κολυμπάνε στην πισίνα που ήμουν μόνο όσοι είναι κοντά στο Ολυμπιακό όριο με ένα προπονητή παρών. Όλες οι άλλες πισίνες θα παραμέινουν κλειστές στην πόλη».

Το ίδιο έχει πράξει και η Ελλάδα αφού η κοινή υπουργική απόφαση του Σαββάτου αναφέρει ότι «προβλέπεται το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους». Σήμερα μάλιστα αναμένεται η ανακοίνωση της λίστας με τα άτομα της προ-Ολυμπιακής ομάδας που θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις από τη ΓΓΑ, σε αυτές όμως δεν θα βρίσκονται οι αθλητές του υγρού στίβου. Η ΚΟΕ πήρε την απόφαση να μην αφήσει κανένα, ούτε καν τους κολυμβητές που έχουν πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς να μπουν στο ΟΑΚΑ για να συνεχίσουν την προπόνησή τους με ευλαβική τήρηση των μέτρων, ένα σκεπτικό που ανέλυσε στο Sportsfeed ο ίδιος ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος εδώ. Πρέπει να γίνει όμως κατανοητό ότι με το θέμα της έγκαιρης τέλεσης ή μη των Ολυμπιακών να είναι στον αέρα και με τη ΔΟΕ να προτρέπει τους αθλητές να συνεχίσουν με κάθε τρόπο τις προπονήσεις, οι αθλητές βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Όσοι έχουν το δικαίωμα από την πολιτεία να προπονηθούν με τήρηση όλων των οδηγιών θα πρέπει να μπουν σε διαφορετικό καθεστώς από την ΚΟΕ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχουν ενστάσεις από προπονητές και αθλητές που προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος με την ομοσπονδία παραθέτοντας τις εξής συνθήκες:

  1. Να εξεταστούν για τον ιό όλοι όσοι πάρουν την άδεια για προπόνηση.
  2. Οι λίγοι αθλητές με άδεια να είναι σε απόσταση μεταξύ τους στην πισίνα ή και σε δύο διαφορετικά ωράρια.
  3. Να τηρηθούν ευλαβικά όλες οι οδηγίες του υπουργείου και να υπάρχει μέριμνα από την μεριά της όποιας εγκατάστασης σε πρόσβαση σε αντισηπτικά κ μάσκες.
  4. Καθημερινή θερμομέτρηση με ατομική ευθύνη.
  5. Τα αποδυτήρια δεν θα χρησιμοποιούνται. 
  6. Θα υπάρχει μια και μόνο είσοδος που θα χρησιμοποιείται 
  7. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν πέραν αυτών με άδεια εισόδου.
  8. Η οποία συμμετοχή θα είναι καθαρά με ατομική ευθύνη και αν κάποιος δεν θέλει να συμμετέχει δεν θα το πράττει.

Παρόλα αυτά η εύρεση λύσης μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δυνατή καθώς η ομοσπονδία είναι ανένδοτη.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες