Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Η ηλικία πιάνει και τον Σεβαστή

Published

on

Καλησπέρα! Σε όλους! Τι ωραία που τα έγραψε ο Θανάσης; Για να δικαιώσει άλλη μία φορά την αφεντιά μου.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Τι έλεγε το υστερόγραφο της Δευτέρας; Ότι στη Λάρισα ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε τα όρια ηλικίας, αλλά όχι τις θητείες. Κι έθεσα το ερώτημα: τυχαίο; Εντάξει, είναι ένα πρόβλημα ότι εστίασε ο Νικολάου στη συγκεκριμένη λεπτομέρεια και μού χάλασε τη νέα έκπληξη. Αλλά όπως και να ‘χει, πάλι το Sportsfeed σέρνει τον χορό. Και ας γκρινιάζουν κάποιοι δεξιά και αριστερά. 

  • Ακόμα κι έτσι, όμως, αρκετοί θα δουν την πόρτα εξόδου. Τα όρια ηλικίας πιάνουν πολλούς παράγοντες. Ακόμα και τον Βασίλη Σεβαστή. Διότι η ερμηνεία του νόμου είναι ότι «71 ετών θεωρείται ακόμα κι αυτός που τα συμπληρώνει έως το τέλος της χρονιάς, στην οποία διενεργούνται οι αρχαιρεσίες». Άρα, ο γραμματέας του ΣΕΓΑΣ θα κληθεί να εφαρμόσει τον νόμο και γνωρίζει πώς δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά.

Το υπογραμμίζω τώρα που είναι νωρίς. Για να μην έρθουν άλλοι εκ των υστέρων και μας λένε ότι κάτι συνέβη και την πάτησε ο κυρ – Βασίλης.

Δωρεάν στο ΟΑΚΑ ο Ζαννιάς

Σε ιδιώτες πέρασε η εγκατάσταση του τένις στο ΟΑΚΑ. Μαθαίνω ότι πρόκειται για δύο ιδιαίτερα συνεργάσιμους επιχειρηματίες. Το κατάλαβε και ο Σπύρος Ζαννιάς όταν ζήτησε να διοργανώσει εκεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ακόμα και τα λειτουργικά έξοδα του κάλυψαν. Αναμφίβολα πρόκειται για τεράστια προσφορά. Έστω και αν ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ θέλησε να πουλήσει… παππά και είπε ότι μπορούσε να πάρει η ομοσπονδία την εγκατάσταση.

  • Ο Σπύρος αγνοούσε ακόμα και τον διαγωνισμό. Όταν ενημερώθηκε ότι έγινε η επιλογή της καλύτερης προσφοράς, ο άνθρωπος έμεινε άφωνος. «Όνειρα βλέπεις;», ρώτησε τον συνομιλητή του και υποστήριζε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός δίχως τη δική του συμμετοχή και ενημέρωση.

Προχωρούν στην ΕΟΕ

Οι καλύτεροι του χωριού αποδεικνύονται όσοι βρίσκονται στην ΕΟΕ. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξ αιτίας του κορονοϊού τους ήρθε κουτί. Όχι, βέβαια, από οικονομικής άποψης. Στα διαδικαστικά αναφέρομαι. Οι άνθρωποι δρομολόγησαν όλες τις διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία σύμφωνα με το νέο νομικό καθεστώς. Αν έτρεχαν στο Τόκιο, η μετάβαση από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού θα εξελισσόταν σε εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Αλλά τώρα βρήκαν την ευκαιρία και διευθέτησαν μια σειρά εκκρεμοτήτων.

Η διαβούλευση και η εγκύκλιος

Πέρασαν σχεδόν 15 μέρες από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκε και το αθλητικό νομοσχέδιο. Ακόμα, όμως, δεν υπάρχει κείμενο για δημόσια διαβούλευση. Όχι, βέβαια, πώς θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Αλλά έχει τη σημασία της η καθυστέρηση. Άλλοι εκτιμούν ότι η έναρξη του δημόσιου διαλόγου πήγε πίσω επειδή έπρεπε να επαναδιατυπωθούν κάποια ζητήματα. Ειδικά εκείνα που προέκυψαν από την επιστολή του Τόμας Μπαχ. Άλλοι λένε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν κάποιες διατάξεις του νομοσχεδίου σε παρέμβαση άλλου υπουργείου.

  • Υπάρχουν και ορισμένοι που προεξοφλούν μία ερμηνευτική εγκύκλιο για το θέμα των θητειών και της αναδρομικότητας του. Ακόμα, δηλαδή, το τοπίο παραμένει θολό. Και με τις σημαντικές εκκρεμότητες που δημιούργησαν οι ενέργειες των Τούρκων για την Αγιά Σοφιά, η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής με θέμα τα 32 δισ. ευρώ της ανάκαμψης και η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, η ένταση στον αθλητισμό δεν ήταν επιθυμητή από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες