Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Η προσωπική ήττα του Βασιλακόπουλου

Published

on

Καλησπέρα! Εκεί που λέω ότι δεν θέλω να γράφω το Σαββατοκύριακο, τα έφερε έτσι η ζωή που επιστρέφω πάλι σε δύσκολη μέρα.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Δεν μπορώ να προσπεράσω σημαντικές εξελίξεις. Όπως, για παράδειγμα, ότι ενώ ο φίλος μου Γιώργος Βασιλακόπουλος προσπαθεί να πείσει ότι ο νέος αθλητικός νόμος συγκρούεται με τις βουλές της ΔΟΕ, το ένα «παιδί» του μετά από το άλλο βγαίνουν απέναντι. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Παταβούκα.

Ο Κώστας αποτελούσε ανέκαθεν μία από τις μεγάλες αδυναμίες του προέδρου. Τον θεωρούσε ξεχωριστό. Τον πήγαινε με τις πάντες. Κι όπως λένε όσοι ξέρουν, αν κάποια στιγμή αποφάσιζε να δώσει κάπου το δαχτυλίδι της διαδοχής, χωρίς εγωισμούς, ο Παταβούκας θα ήταν μέσα στην τελική τριάδα των υποψηφίων. Αλλά πλέον ο Εξαρχειώτης πήγε απέναντι! Με τον Λιόλιο. Όπως και άλλοι αγαπημένοι παίκτες του Βασιλακόπουλου. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί προσωπική ήττα για τον άνθρωπο που βοήθησε το ελληνικό μπάσκετ να μεγαλουργήσει. Διότι όποια γνώμη και αν έχει κάποιος για τον ψηλό, ασφαλώς πρέπει να του αναγνωρίσει ότι οι δικές του ενέργειες έστειλαν το άθλημα στην ελίτ. Μαζί, βέβαια, με την έλευση του τεράστιου Νίκου Γκάλη!

Η διαφορά Ισίδωρου και Ιάκωβου

Την άψογη συνεργασία του με τον Ιάκωβο Φιλιππούση υπογράμμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θέλει να στείλει στο Ηράκλειο τους μεσογειακούς αγώνες. Θα ‘ναι μια τεράστια προσωπική επιτυχία για τον υφυπουργό αθλητισμού. Αλλά μεταξύ άλλων θα αναδείξει και τη διαφορά ανάμεσα στον Φιλιππούση και τον Ισίδωρο Κούβελο.

  • Όπως λένε στους διαδρόμους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσα σε τέσσερα χρόνια ως παράγοντας, ο Τζακ άφησε χιλιόμετρα πίσω του τον πρόεδρο της ΔΟΑ.

Για να το κάνω πενηνταράκια και ας παρεξηγηθεί ο φίλος μου ο Διονύσης. Ο Ιάκωβος πέτυχε στη ΔΕΜΑ ως γραμματέας. Εκεί, δηλαδή, που απέτυχε ο Ισίδωρος και, μάλιστα, με εκκωφαντικό τρόπο. Γι’ αυτό, άλλωστε, έλεγαν ότι δύσκολα θα έβρισκε η Ελλάδα ψήφο σε εκλογική διαδικασία. Αλλά ο Φιλιππούσης, τα κατάφερε. Επίσης ο Ισίδωρος απέτυχε στους μεσογειακούς
αγώνες του Βόλου και της Λάρισας. Αντίθετα, ο Τζακ πήρε άριστα στους
παράκτιους μεσογειακούς της Πάτρας έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο παραπέντε για να αποφύγουμε το φιάσκο.

Η πρόταση μέσω της ΕΟΕ

Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν ο Φιλιππούσης ενημέρωσε τον Αυγενάκη ότι για την υποψηφιότητα του Ηρακλείου χρειάζεται η έγκριση της ΕΟΕ. Από ‘κει πρέπει να περάσει ο φάκελος. Να δοθεί η έγκριση και έπειτα να προωθηθεί αρμοδίως. Όχι πώς θα είχαν πρόβλημα στη Δ. Βικέλα. Όπως, άλλωστε, είπε και ο υφυπουργός Αθλητισμού στη βουλή, το καταστατικό της ΕΟΕ πέρασε μοταμό. Χωρίς αλλαγή έστω και σε ένα κόμμα.

Όλοι θέλουν λεφτά

Μιας και αναφέθηκα στην ΕΟΕ, τις προάλλες που πέρασα από ‘κει, νομίζω ότι άκουσα διάφορες φωνές που κατέληγαν στη μαγική λέξη: ευρώ! Προσπάθησα να κρυφακούσω. Κάπου πήρε το αυτί μου ότι έπαθε μεγάλη ζημιά το προπονητήριο της γυμναστικής στον Άγιο Κοσμά από την κακοκαιρία. Προσωπικά δεν βίωσα κακοκαιρία στην Αττική για να φανταστώ ότι προκλήθηκε τέτοια καταστροφή στην παραλία. Εκεί, άλλωστε, είχαμε μάθει ότι έγιναν έργα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην
προηγούμενη νεροποντή.

  • Όπως και να ‘χει, ο φίλος μου ο Σάκης έπεσε πάνω στον Καπράλο. Ο Σπύρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει χρήματα σε προεκλογική περίοδο. Έτσι, άλλωστε, την πάτησαν και στην ποδηλασία που είδαν ξαφνικά την εφορία να τους μπλοκάρει κάποια έσοδα.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες