Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Η πρώτη έγκριση του νομοσχεδίου Αυγενάκη

Published

on

Καλημέρα κααι καλή εβδομάδα σε όλους! Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο! Έτριβαν τα μάτια τους στο επιτελείο του Λευτέρη Αυγενάκη από τα περίπου 700 σχόλια.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Ξέρετε τι σημαίνει ο αριθμός; Αποδοχή της νομοθετικής παρέμβασης. Από τη στιγμή που η συζήτηση μπήκε στις λεπτομέρειες, το γενικό σχέδιο έγινε αποδεκτό. Εγκρίθηκε!

  • Από ‘κει και πέρα, αν χρειαστούν κάποιες διαφοροποιήσεις, αυτό θα γίνει στην τελική ευθεία. Είτε στη διάρκεια της επεξεργασίας των προτάσεων είτε στη βουλή. Κι όχι, βέβαια, στις σημαντικές παραμέτρους. Ούτε τα όρια ηλικίας θα φύγουν, ούτε οι θητείες. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για ψηφισμένο νόμο του κράτους. Το βάζω, όμως, στη συζήτηση επειδή αφουγκράζομαι τη μεταστροφή του κλίματος ακόμα και μέσα στην ΕΟΕ.

Παρά το ψήφισμα που εκδόθηκε τις προάλλες, ολοένα και περισσότεροι εκπρόσωποι ομοσπονδιών συντάσσονται στο πλευρό του Αυγενάκη. Κάποιοι επειδή συμφωνούν με τη δυνατότητα της πολιτείας να νομοθετεί, άλλοι διότι θεωρούν ότι κάποια στιγμή χρειάζεται ανανέωση. Ναι, σωστά διαβάσατε! Εκφράζεται και αυτή η άποψη. Όπως είχε εκφραστεί και τον περασμένο Νοέμβριο η γνώμη ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η άμεση εναρμόνιση όλων των καταστατικών με εκείνα των διεθνών ομοσπονδιών.

  • Άραγε, πόσοι παράγοντες προχώρησαν τη συγκεκριμένη διαδικασία; Από τον Νοέμβριο του ‘19 ασχολούνταν με αυτό και πλησιάζουμε στη συμπλήρωση ενός χρόνου χωρίς να ‘χει γίνει κάτι σχετικό. Κι επειδή το πολύ το «Κύριε ελέησον», το βαριέται κι ο παπάς, που λέει ο λαός, κάποιοι παράγοντες προφανώς και θα αρχίσουν να παίρνουν αποστάσεις από τους θιγόμενους του νόμου και του νομοσχεδίου.

Στα χνάρια του Πέτρου

Η ζωή, βέβαια, συνεχίζεται. Απόδειξη η εμφάνιση σε σούπερ μάρκετ ενός ιδιαίτερα προβεβλημένου παράγοντα. Ο άνθρωπος άφησε στην άκρη τα προβλήματα του νομοσχεδίου και πήγε για ψώνια. Έμπειρος στον χώρο, αμέσως διαπίστωσε την αποστασιοποίηση κάποιων συναδέλφων του που λειτούργησαν στη λογική του «δεν θέλω να τα σπάσω με τον Αυγενάκη». Σκέψη και επιθυμία του Πέτρου Συναδινού, στα χνάρια του οποίου βαδίζουν και άλλοι. 

Με χρονοκαθυστέρηση 

Για παράδειγμα, ο Σπύρος Ζαννιάς εμφανίζεται στην ίδια γραμμή. Γι’ αυτό χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι έδωσε την έγκρισή του για το ψήφισμα της ΕΟΕ εκ των υστέρων. Η διαδικασία για την ψήφιση του κειμένου άρχισε το πρωί. Ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 και η επίσημη θέση για το νομοσχέδιο δημοσιοποιήθηκε στις 3 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Κι αφού το ψήφισμα είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Σπυρέτος έστειλε στις 5 το απόγευμα την έγκρισή του!

Γύρισε τα λεφτά η ΕΙΟ

Αναφέρθηκα στον Ζαννιά και θυμήθηκα την Ολυμπιακή προετοιμασία. Κάπου πήρε το αυτί μου ότι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία επέστρεψε στην ΕΟΕ τα χρήματα που της εστάλησαν για την αγορά σκαφών από αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αν άκουσα καλά, μόνο ένα κονδύλι για τον Βύρωνα Κοκαλάνη κράτησαν στην ΕΙΟ και γύρισαν τα υπόλοιπα διότι εξ αρχής διαφωνούσαν με την εντολή της ΕΟΕ για καταβολή των χρημάτων προς συγκεκριμένους αθλητές. 

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες