Connect with us

ΤΟΚΙΟ 2020

Ιαπωνία: Σκέψεις να αυξήσουν τον αριθμό θεατών από 5000 σε 20000

Published

on

Σύμφωνα με το Kyodo News η ύφεση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων στη χώρα βάζει τους ειδικούς σε σκέψεις χάλαρωσης των μέτρων ως προς τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Χθες ένας υψηλά ιστάμενος της κυβέρνησης δήλωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για την χαλάρωση του μέγιστου αριθμού των θεατών σε αθλητικά θεάματα, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις από 5000 σε 20000. Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής επιτροπής θα είναι σε δίλημμα στη συνάντηση της Παρασκευής, ειδικά μετά το αίτημα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της χώρα στο μπέιζμπολ και το ποδόσφαιρο είτε να ανέβει το όριο στις 20000 είτε στο 50% της πληρότητας κάθε σταδίου, όποιο από τα δύο περιλαμβάνει λιγότερα άτομα. «Λάβαμε υπόψη το αίτημά τους και θα το σκεφτούμε πριν το τετραήμερο αργίας στις 19 Σεπτέμβρη» απάντησε ο Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο υπουργός οικονομικής ανάτασης για την περίοδο μετά την πανδημία. Μέχρι στιγμής επιτρέπονται μέχρι 5000 θεατές ή το 50% της χωρητικότητας σε μικρότερα στάδια. Το μέτρο ήταν να χαλαρώσει από την 1η Αυγούστου όμως παρέμεινε τελικά σε ισχύ σίγουρα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Η χώρα την Τετάρτη παρουσίασε 500 νέα κρούσματα, μία αρκετά καλή εικόνα συγκριτικά με το μήνα Αύγουστο, αλλά σίγουρα όχι εφησυχαστική.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/