Connect with us

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο πρόεδρος πήρε το όπλο του

Published

on

Φουλ επίθεση από τον πρόεδρο της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο στη γενική συνέλευση , όπου υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο απολογισμός, η έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και ο ισολογισμός του 2014.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Στην έναρξη των εργασιών της κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια, πριν λίγο καιρό του πατριάρχη της ελληνικής υδατοσφαίρισης Ανδρέα Γαρύφαλλου.
Μερικά στοιχεία του διοικητικού απολογισμού για την περασμένη χρονιά, όπως αναφέρονται στο σχετικό κείμενο που δόθηκε στους εκπροσώπους των σωματείων.

  • Εκδόθηκαν 15.347 δελτία αθλητών, από τα οποία τα 3.996 νέα.
  • Έγιναν 1.206 συνολικά μετεγγραφές αθλητών.
  • Έγιναν 1.420 συνολικά αγώνες στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης.
  • Πραγματοποιήθηκαν 11 καμπ προετοιμασίας στην κολύμβηση, 42 στην υδατοσφαίριση και 23 στη συγχρονισμένη κολύμβηση (στις καταδύσεις που έχουμε και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο;).
  • Πραγματοποιήθηκαν 90 αιματολογικές εξετάσεις για αθλητές/τριες Εθνικών ομάδων και 980 βιντεοσκοπήσεις αθλητών/τριών στην κολύμβηση (υπερβολικά λίγες οι εξετάσεις).

Προεδρική επίθεση
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος για άλλη μία φορά επανέλαβε τα όσα έχει πει κατά καιρούς, τα ίδια που είπε και στα βραβεία της ομοσπονδίας πριν λίγες μέρες. «Το 2014 ήταν δύσκολη και ζοφερή χρονιά, όπως τα τελευταία χρόνια. Η επιχορήγηση μας μειωμένη κατά 80% σε σχέση με το 2009, που όμως δεν μας απέτρεψε από του να ολοκληρώσουμε πλήρως τον αγωνιστικό μας προγραμματισμό.
Στο σκηνικό αυτό, αν προστεθεί ο χαμός που έγινε και πάλι με τα προβλήματα στα κολυμβητήρια και το βιώνετε καθημερινά κι εσείς, καταλαβαίνει κάποιος ότι υπήρχε καθημερινή μάχη για να βρίσκονται λύσεις. Η επιτυχία μας αποτυπώθηκε περίτρανα άλλωστε, στην πρόσφατη εκδήλωση μας ΚΟΕ AWARDS 2014, όπου τιμήθηκαν συνολικά 143 αθλητές/τριες και 41 προπονητές τους, για τα 101 μετάλλια που κατακτήθηκαν στις μεγάλες διοργανώσεις του 2014. Αριθμός που εξακολουθεί να αντιστοιχεί στο 30% των συνολικών επιτυχιών του ελληνικού αθλητισμού (εδώ ο πρόεδρος υπερβάλλει καθώς προσμετρά τις μικρές κατηγορίες οπού και στα υπόλοιπα αθλήματα γίνεται παραγματικά… χαμός με μετάλλια, καθώς και σε βαλκανικούς αγώνες). Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα πορευθούμε.
Μετά από αγώνα 10 ετών έγινε το αυτονόητο. Η Σχολή Προπονητών Γ’ Κατηγορίας όπου 341 πρώην πρωταθλητές μας, αθλητές επιπέδου, πήραν το σχετικό δίπλωμα και μπήκε τέρμα στο πρόβλημα νομιμότητας τους να ασκούν προπονητικά καθήκοντα. Οικονομικά αν και από τον Οκτώβρη του 2014 δεν έχουμε πάρει σεντς από την Πολιτεία και έχουμε πραγματοποιήσει σχεδόν το 60% του αγωνιστικού μας προγραμματισμού για το 2015, καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι, ως τώρα».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ανώνυμη καταγγελία που είχε γίνει στο ΣΔΟΕ, από τους λεγόμενους Φίλοι Αθλημάτων Υγρού Στίβου. «Με ανώνυμη καταγγελία τους κάποιοι, ζητούσαν να ελεγχθούμε για τις Προολυμπιακές επιχορηγήσεις 2004, 2008, και 2012, το νοίκι των … 1000 ευρώ για αντίστοιχα τετραγωνικά που πληρώνουμε στην ΕΠΟ για τα νέα μας γραφεία, τις χορηγίες, τις διοργανώσεις που έγιναν στην Ελλάδα και πάει λέγοντας. Ντροπή τους. Κάναμε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στη χώρα μας, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε τον προϋπολογισμό της ΚΟΕ αλλά ούτε την πολιτεία έστω και με ένα ευρώ. Αντίθετα φέραμε στο ταμείο της ομοσπονδίας 300.000 ευρώ κέρδος και πολλαπλάσιο ποσό στα κρατικά ταμεία μέσω της επιστροφής ΦΠΑ και των εσόδων που είχαν οι τοπικές κοινωνίες. Πήγαν λοιπόν σε τέσσερις υπουργούς, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και φυσικά η ανώνυμη καταγγελία τους πήγε στο καλάθι, αντί βέβαια να έλθουν εδώ και να πάρουν τις απαντήσεις που πρέπει. Φυσικά ο στόχος είμαι εγώ. Όπως άλλωστε συνέβη και με την περίφημη μήνυση εναντίον μου από 11 πρώην διεθνείς πολίστες. Με μήνυσαν δικά μου παιδιά, αλλά η υπόθεση πήγε οριστικά στο αρχείο, όταν διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς. Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Όλοι αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Όσοι το επιθυμούν, εδώ είμαστε να έλθουν. Σ’ αυτό το ανώτερο όργανο μας, τη γενική μας συνέλευση και να μην είναι κρυπτόμενοι πίσω από τις δήθεν ανωνυμίες τους. Οψόμεθα λοιπόν…».

Τροποποιήσεις στον κανονισμό μετεγγραφών
Ο ομοσπονδία προχώρησε και στην τροποποίηση μερικών διατάξεων του κανονισμού μετεγγραφών οι οποίες θα ισχύσουν από τη νέα μεταγραφική περίοδο. Σύμφωνα με αυτές θα θεσπιστεί ενιαία μετεγγραφική περιόδος για όλα τα αθλήματα, από 1η Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου και η αλλαγή του ορίου χιλιομετρικής απόστασης από 300χλμ. σε 100χλμ. για τη μετοίκηση. Ο χρόνος για την απραξία, παραμένει στα δύο χρόνια.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες