Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τόρουν 2021: Παπαχρήστου και Πόλακ σηκώνουν το βάρος στις γυναίκες

Published

on

Σε μερικές ημέρες οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους στο Τόρουν ελπίζοντας η κάθε μία σε διαφορετικό στόχο, με τις διακρίσεις και τα πλασαρίσματα να μη λείπουν.

Το μεγάλο φαβορί των γυναικών είναι η Βούλα Παπαχρήστου. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο τριπλούν με 14.60μ και έχει δείξει πολύ αποφασισμένη να πάρει το χρυσό μετάλλιο, και τη ρεβάνς από την Ισπανίδα Πελετέιρο. Ακολουθεί η επικοντίστρια Ελένη Πόλακ που με 4.71μ έχει την επίδοση Νο3 και αν φτάσει ξανά στα 4.71μ το να ανέβει στο βάθρο θα είναι πολύ πιθανό. Η Σπανουδάκη στα 60μ επίσης μπορεί να διεκδικήσει καλό πλασάρισμα.
(παρακάτω παρουσιάζονται οι αθλητές με βάση τη χρονική στιγμή που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα)

Ελένη Πόλακ (επί κοντώ)
Η 25χρονη άλτρια του επί κοντών έκανε φέτος την εμφάνιση που κυνηγούσε εδώ και καιρό, υπερβαίνοντας τα 4.71μ. Η Πόλακ που είναι σταθερή πλέον σε άλματα άνω των 4.50μ, δεν θα έχει πρόβλημα στον προκριματικό ενώ στον τελικό μπορεί να συνεχίσει την παράδοση των μεταλλίων στο επί κοντώ γυναικών παρά την απουσία της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου. Το 4.70μ μπορεί να την ανεβάσει στο βάθρο αλλά ακόμη κι αν ξεπεράσει τα 4.70μ και δεν πάρει μετάλλιο, η συμμετοχή της θα κριθεί ως πλήρως επιτυχημένη όπως ισχύει για όλους όσοι στη μεγάλη διοργάνωση κάνουν το ρεκόρ τους. Καλύτερες επιδόσεις από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχουν μόνο η Χόλι Μπράντσο με 4.85μ και η Ιρίνα Ζουκ που μόλις προχθές έκανε ατομικό ρεκόρ με 4.71μ.

Ειρήνη Βασιλείου (400μ)
H Κρητικιά σπρίντερ φέτος έχει φτάσει κοντά στο ατομικό της (52.93) όμως θα χρειαστεί να κάνει το ίδιο και στο ευρωπαϊκό ώστε να μπορέσει να προκριθεί στον ημιτελικό. Η Βασιλείου μπορεί να τρέξει γρήγορα και στην περίπτωση που καταφέρει να βελτιώσει το ατομικό της, θα έχει πετύχει τον στόχο της.

Αναστασία Μαρινάκου (1500μ)
Η 24χρονη αθλήτρια θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Η πρόκριση στον τελικό είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αφού στη Γλασκόβη οι επτά από τις εννέα του τελικού είχαν γράψει επίδοση στα 4:09. Παρ’ όλα αυτά, ένας χρόνος κοντά στο ρεκόρ της (4:16.97) θα αποτελέσει μία καλή εμφάνιση.

Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (800μ)
H πρόκριση στον ημιτελικό για την πρωτοεμφανιζόμενη σε ευρωπαϊκό κλειστού, Γιαννοπούλου, είναι εφικτή αν τρέξει το ρεκόρ της (2:04.84) ή καλύτερα από αυτό. Από μόνο του ένα ρεκόρ καθιστά την παρουσία της στο Τόρουν επιτυχημένη.

Ιωάννα Ζάκκα (ύψος)
Και η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου είναι πρωτοεμφανιζόμενη στο ευρωπαϊκό κλειστού. Ο στόχος των αλμάτων του 1.90μ είναι εφικτός, σύμφωνα με τα δείγματα που έχει δώσει, ενώ αν τον πετύχει το πιθανότερο είναι να βρεθεί στον τελικό. Από εκεί και πέρα, ό,τι επίδοση κι αν καταγράψει θα θεωρηθεί η εμφάνισή της αξιοπρεπέστατη.

Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ με εμπόδια)
Η πρωταθλήτρια των εμποδίων έχει σταθεί άτυχη μέχρι στιγμής στις μεγάλες διοργανώσεις του κλειστού. Το φετινό της ρεκόρ (8.34) δεν είναι αντιπροσωπευτικό της και αν δείξει τον καλό της εαυτό, με χρόνους κοντά στα 8.0 (ατομικό 8.04) θα μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στον τελικό.

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)
Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα φαβορί του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για χρυσό μετάλλιο. Έχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο (14.60μ) και ως τώρα καμία άλλη Ευρωπαία δεν έχει επίδοση καλύτερη των 14.39μ για να μπορέσει να την κοντράρει. Η Παπαχρήστου έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι μαχήτρια στους αγώνες της και πολύ δύσκολα απογοητεύει στα μεγάλα ραντεβού ενώ οι πιθανότητες να πάρει το χρυσό μετάλλιο, που λείπει από τη συλλογή της, είναι όλες με το μέρος της. Υπολογίσιμες αντίπαλες πάντα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 στον κλειστό Άνα Πελετέιρο (φέτος έχει 14.21μ αλλά ατομικό 14.73μ) και η Πατρίσια Μαμόνα που έχει πηδήξει 14.21μ αλλά είναι πολύ έμπειρη αθλήτρια.

Σπυριδούλα Καρύδη (τρριπλούν)
Η μοναδική αθλήτρια της αποστολής που έχει γεννηθεί μετά το 2000 (2001) και για πρώτη φορά θα βρεθεί σε ευρωπαϊκό Α/Γ. Αν και ακόμη νεαρή σε ηλικία, τα 14μ είναι εντός των δυνατοτήτων της και με ένα τέτοιο άλμα στον προκριματικό μία θέση στην οχτάδα θα της ανήκει σίγουρα. Αν μπει στον τελικό, θα είναι μία μεγάλη επιτυχία για την ίδια. Αν πάλι δε μπει, θα έχει πάρει την απαραίτητη εμπειρία για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

Ραφαέλα Σπανουδάκη (60μ)
Αρκετά έτοιμη για γρήγορες κούρσες ενώ έχει ήδη βελτιώσει το ρεκόρ της σε κάθε αγώνα της φέτος. Πρώτη αποστολή της Σπανουδάκη είναι να… ξορκίσει το κακό των άκυρων εκκινήσεων και από εκεί και πέρα, με βάση τους χρόνους της (7.23 φετινό και ατομικό), δε θα δυσκολευτεί να βρεθεί στον ημιτελικό ενώ και ο τελικός φαίνεται εφικτή υπόθεση για την ίδια.
Ο τελικός στη Γλασκόβη έκλεισε στα 7.30.

Μαρία Γάτου (60μ)
Η 31χρονη σπρίντερ δεν έχει δώσει ακόμη δείγματα για πολύ γρήγορες κούρσες καθώς παρ’ ότι το φετινό της είναι στα 7.35, δεν είναι σταθερή σε αυτό τον χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και με 7.40 ίσως να εξασφαλίσει την πρόκριση στον ημιτελικό, αν και το έργο της κρίνεται δύσκολο αφού το 60αρι στην Ευρώπη είναι γρήγορο και φέτος.

Κέλλυ Σαμάνη (60μ)
Αθλήτρια των εμποδίων που όμως στάθηκε άτυχη και δεν μπόρεσε να εξασφαλίζει το όριο στο αγώνισμά της. Και μόνο που θα αγωνιστεί στα 60μ, θεωρείται θετικό για την ίδια και την πορεία της όμως με το ατομικό της (7.34) μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στον ημιτελικό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/