Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τόρουν 2021: Στόχος στους άνδρες, το χρυσό στο μήκος και 3 τελικοί

Published

on

Λίγα 24ωρα απέμειναν για να ξεκινήσει η προσπάθεια των μελών της ελληνικής αποστολής στο 36ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν (4-7/3) και παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που θα διεξαχθεί η διοργάνωση στην Πολωνία, οι προσδοκίες για την Εθνική είναι υψηλές.

Η ελληνική αποστολή, όπως το 2019 έτσι και φέτος, διαθέτει ξανά ένα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες. Ο πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό, Μίλτος Τεντόγλου, μπορεί να καταφέρει να διατηρήσει τον τίτλο του και να φέρει ακόμη ένα χρυσό στην Ελλάδα. Το πολύ καλό πλασάρισμα μπορεί να διεκδικήσει ο Κωνσταντίνος Ζήκος στα 60μ, πάντα σταθερός σε καλές εμφανίσεις είναι ο Κώστας Φιλιππίδης ενώ ο 39χρονος Δημήτρης Τσάμης ίσως έχει ακόμα… καύσιμο για ένα καλό πλασάρισμα.

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)
Ο 23χρονος άλτης είναι ο κάτοχος του τίτλου και έχει δείξει πολλάκις πως στους μεγάλους αγώνες δύσκολα απογοητεύει, μόνο μία κακή μέρα θα μπορούσε να του στερήσει το μετάλλιο. Φέτος έχει φτάσει στα 8.21μ, επίδοση που δεν τον έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα αν και είναι η κορυφαία στην Ευρώπη. Πέντε ακόμη αθλητές έχουν ξεπεράσει τα 8μ φέτος όμως ο μοναδικός που έχει δείξει σταθερότητα είναι ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ, που είναι και ο μεγαλύτερος αντίπαλός του έχοντας πηδήξει 8.13μ. Υπάρχει και ο Ρουμάνος Γκάμπριλ Μπιτάν με 8.14μ φέτος, όμως τα διαπιστευτήρια του δεν επαρκούν για την έκπληξη.

Άλεξ Περιστέρης (μήκος)
Ο Περιστέρης το καλοκαίρι έκανε το »μπαμ» και έβγαλε το οχτάμετρο άλμα που κυνηγούσε καιρό όμως έκτοτε, ίσως λόγω έλλειψης αγώνων ή επειδή ο κλειστός δεν του ταιριάζει, δεν έχει καταφέρει να φτάσει τα 8μ ξανά αν και έχει την ικανότητα. Ακόμη και αν δε φτάσει τα 8μ αλλά βελτιώσει την επίδοσή του, θα μπορέσει λογικά να εξασφαλίσει τη θέση του στον τελικό ο οποίος στη Γλασκόβη είχε κλείσει στα 7.64μ.

Ανδρέας Δημητράκης (1500μ)
Οι χρόνοι στο 1500αρι φέτος στην Ευρώπη είναι αρκετά γρήγοροι και το έργο του Δημητράκη δε θα είναι εύκολο. Αν φτάσει στο ατομικό του (3:43.99) δύσκολα θα μείνει εκτός τελικού όμως ο αγώνας είναι αρκετά απρόβλεπτος. Στη Γλασκόβη είχε μείνει εκτός με 3:50.94. Στο Τόρουν υπάρχουν 16 δρομείς με φετινό κάτω από το 3:40 και τον τρομερό Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν που έχει το τρομερό 3:31.80.

Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν)
Ο πρωταθλητής του τριπλούν στην Ελλάδα μπορεί πάντα να κάνει την έκπληξη. Αν και φέτος δεν έχει δώσει δείγματα για μεγάλα άλματα που να δείχνουν τη διεκδίκηση μεταλλίου, έχοντας φτάσει στα 16.42μ, έχει δηλώσει πως κυνηγάει άλματα στα 16.90μ. Η πρόκριση του στον τελικό είναι δεδομένη. Τα μετάλλια θα παίξουν στα 17 μέτρα.

Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν)
Στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού σίγουρα θα προσπαθήσει πρωτίστως να χαρεί αυτή την εμπειρία. Έπειτα, έχοντας βελτιώσει φέτος δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ (16.39μ) έδωσε δείγματα για ακόμη μεγαλύτερα άλματα που μπορούν να τον βάλουν και στον τελικό. Η συμμετοχή στον τελικό θα είναι ένα καλό ντεμπούτο στις μεγάλες διοργανώσεις.

Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ)
Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής έχει δώσει μόνο έναν αγώνα φέτος, στο πανελλήνιο κλειστού όπου υπερέβη τα 5.55μ, επίδοση που δεν είναι αντιπροσωπευτική του αφού ο ίδιος ήταν ανέκαθεν σταθερός σε άλματα άνω των 5.70μ. Στη Γλασκόβη στάθηκε άτυχος καθώς είχε τρία άκυρα στο αρχικό ύψος στον τελικό και ακυρώθηκε. Η υπόθεση μετάλλιο με τον Ντουπλάντις του 6.10μ, τον Λαβιλενί του 6.06μ και του Βλουν του 5.96μ είναι εξαιρετικά δύσκολη όμως ο Φιλιππίδης είναι αθλητής αγώνων και μπορεί να διεκδικήσει το πολύ καλό πλασάρισμα.

Κωνσταντίνος Ζήκος (60μ)
Μπορεί να μην έχει την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στις συμμετοχές όμως ο νεαρός σπρίντερ έχει όλα τα προσόντα για να εντυπωσιάσει. Με πολύ καλή εκκίνηση και άγνοια κινδύνου, ο Ζήκος μπορεί να κάνει (ξανά) την έκπληξη. Ακόμη κι αν δεν πέσει κάτω από τα 6.60 μπορεί να διεκδικήσει τη διάκριση γιατί τα 60μ ήταν και παραμένουν απρόβλεπτο αγώνισμα. Το να βρεθεί ξανά ανάμεσα στους οχτώ του τελικού θα αποτελέσει από μόνο του επιτυχία. Σημειώνεται ότι το χάλκινο στη Γλασκόβη πήγε στον Βαν Γκουλ με 6.62. Ο Ζήκος πηγαίνει με 6.64 και το ατομικό ρεκόρ είναι πολύ πιθανό αν συνδυάσει την εξαιρετική εκκίνηση που έχει με ανάλογο τελείωμα.

Γιάννης Νυφαντόπουλος (60μ)
O 30χρονος σπρίντερ πηγαίνει στο ευρωπαϊκό μετά από έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το 2020 και με μόλις δύο κούρσες στα πόδια του από το πανελλήνιο κλειστού. Με το ατομικό του (6.73) θα μπορούσε να έχει λογικά μία θέση στον ημιτελικό όμως για να βρεθεί στην οχτάδα του τελικού θα χρειαστεί ένα ατομικό ρεκόρ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/