Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας…

Published

on

Καλησπέρα! Ακόμα ψάχνονται όλοι για να δουν τι συνέβη στην ΕΟΕ και μέσα σε 24 ώρες ήρθαν τα πάνω – κάτω.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Τη μία μέρα έβγαινε η διαρροή ότι ο Γιώργος Καραμπέτσος και ο Μανώλης Κατσιαδάκης έβγαιναν από τη σύμπραξη των 13 παραγόντων που προσυπέγραφαν το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος και την επομένη προέκυπτε το γραπτό κείμενο και με τους συγκεκριμένους να συμμετέχουν. Πώς ανατράπηκαν τα δεδομένα; Θα σας τα κάνω πενηνταράκια. Ο Καραμπέτος αποσύρθηκε επειδή διαπίστωσε έλλειψη ομοφωνίας. Αλλά είχε διευκρινίσει ότι θα ήταν μέσα εάν υπήρχε κοινή γραμμή απ’ την ολομέλεια. Στην ίδια ρότα έπλευσε και ο Κατσιαδάκης. Εδώ που τα λέμε, οι άνθρωποι ορθώς σκέφτηκαν.

  • Η αποκάλυψη για τον διαχωρισμό των δύο παραγόντων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκδοση του ψηφίσματος. Αυξήθηκαν οι πιέσεις. Έγιναν εντονότερες με επιχείρημα ότι θα τιναχθεί στον αέρα η ολομέλεια εάν δεν υπάρξει κάποια κίνηση. Αν δεν γίνει μία ενέργεια με αποτύπωση της διαφωνίας για συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου, αλλά και του νομοσχεδίου. Ήταν, δηλαδή, ορατός ο κίνδυνος μίας μετωπικής ρήξης στο εσωτερικό της ΕΟΕ και έτσι βγήκε το ψήφισμα. Αν και πολλοί πιάστηκαν στον ύπνο. Συμφώνησαν και έπειτα έβραζαν επειδή τα όρια ηλικίας έμειναν εκτός κειμένου. Αλλά όπως λέει ο λαός, την υπογραφή σου, προσέχεις που τη βάζεις.

Διακοπές με εμπόδια

Οι εξελίξεις με το νομοσχέδιο, πάντως, χάλασαν τις διακοπές πολλών παραγόντων. Σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό, οι πονοκέφαλοι ήταν έντονοι. Σύμφωνα με τον Xman δόθηκε και αγώνας μεταξύ Καπράλου και Κούβελου. Με τους δύο παράγοντες να αναδεικνύονται ισόπαλοι 0-0. Διαφωνώ, αλλά ήδη έχω δεχθεί παρατηρήσεις από τον φίλο μου, τον Διονύση, ο οποίος μου διευκρίνισε ότι ουδέποτε ζήτησε ο Ισίδωρος την απόσυρση του νομοσχεδίου. Απέφυγα να θέσω το ερώτημα ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος του ψηφίσματος που είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΔΟΑ. Με τον Διονύση θα τα πούμε από κοντά και θα λύσουμε τις απορίες μας.

Το λάθος του ψηλού

Οι στήλες στις εφημερίδες, αλλά και στο διαδίκτυο πλέον έχουν ένα μυστήριο. Μπερδεύεται ο κόσμος. Σας έχω αναφέρει ότι μου αποδίδουν και τον Xman. Αλλά το μπέρδεμα για τους συντάκτες είναι κατανοητό. Οι κρίσεις, όμως, για το περιεχόμενο του ρεπορτάζ είναι ανεπίτρεπτες όταν μένουν ατεκμηρίωτες. Προσωπικά διαφώνησα με κάποιες αναφορές για το χάντμπολ. Σε γενικές γραμμές είχαν δίκιο για την έλλειψη διακρίσεων σε επίπεδο Eθνικών ομάδων.

  • Υπερασπίστηκα, όμως, το άθλημα για την προσπάθεια που καταβάλουν όσοι το αγαπούν. Φυσικά και κάνουν λάθη. Όλοι κάνουμε. Κάποιοι εξ αυτών ίσως να ‘ναι και εγκληματικά. Επίσης να συμφωνήσω. Αλλά όταν χρησιμοποιείς ως επιχείρημα τη διεθνή αναγνώριση που απολαμβάνουν αθλητές όπως ο Αλέξης Αλβανός και ο Κώστας Τσιλιμπάρης, δεν μπορεί να έρχεται ο ψηλός και να υποστηρίζει ότι έχουμε έλλειψη αντικειμενικότητας. Αν είχε βάση ο ισχυρισμός του, προφανώς και δεν θα επιτρεπόταν η διαφορετική άποψη. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον ψηλό.

Ψήφος στην ομοφωνία

Όσο για τις απορίες που δημιούργησε ο Καραμπέτσος, θα σας πω ότι ο Γιώργος ήταν ο πλέον ξεκάθαρος εξ αρχής. Αναφέρθηκε στην ομοφωνία. Αν γινόταν κάτι ομόφωνα δεν θα έβγαζε την ουρά του απ’ έξω. Από την άλλη πλευρά δεν έβλεπε τον λόγο να πάει σε μετωπική με τον Λευτέρη Αυγενάκη εάν υπήρχε διχασμός της ολομέλειας. Σε τελική ανάλυση, το αφεντικό του βόλεϊ κράτησε σε όλα τα μέτωπα την ίδια στάση. Και πλήρως αποσαφηνισμένη από πριν ώστε να μπορεί να κοιτάζει τους άλλους στα μάτια, όπως τους έχει πει.

Υ. Γ. Για τους προπονητές που ανέδειξα το ενδιαφέρον τους και ο Νικολάου με παρέβλεψε, θα τα πούμε την Παρασκευή. Έχει ζουμί η ιστορία κι ενδεχομένως εκεί να γίνει κάποια αλλαγή. 

Υ. Γ. 1: Έχω μία απορία. Το ψήφισμα της ΕΟΕ έκανε λόγο για ασφυχτικό χρόνο στη δημόσια διαβούλευση, ενώ είχε ήδη δοθεί παράταση. Άραγε, λόγω διακοπών προσπέρασαν τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια;

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες