Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Εθνική ανδρών: Τα χαμόγελα και ο ξεκάθαρος στόχος

Published

on

Όσοι βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό του Ρέντη στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής, ένιωσαν ότι το παρεάκι συναντήθηκε ξανά κι είναι έτοιμο για ένα μεγάλο και δύσκολο καλοκαίρι.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Χαμόγελα, πειράγματα κι η ανυπομονησία στα πρόσωπα όλων γι’ αυτά που έρχονται μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση στο κλειστό του Ρέντη με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και τους συνεργάτες του (ανάμεσα τους κι ο Σωτήρης Αμαριαννάκης) να υποδέχονται τους διεθνείς (Φιλίποφ, Κοτζάι θα ενσωματωθούν την Παρασκευή), κάποιοι εκ των οποίων κουβαλούν και κάποια ζητήματα τραυματισμών από τους συλλόγους τους.

Για παράδειγμα ο Θανάσης Πρωτοψάλτης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα αγωνιστεί στο European League, έχοντας πρόβλημα σε γόνατο, αστράγαλο, ο Γιώργος Πετρέας επίσης έχει πρόβλημα με τα γόνατα του, ενώ ο Δημήτρης Τζούριτς θα προπονείται κανονονικά με την ομάδα, αλλά δεν θα παίξει κι αυτός στο European League.

Ο Τζούριτς, όπως αποδείχθηκε στις εξετάσεις που έκανε σε ειδικό αθλητικό κέντρο της Ιταλίας, είχε υποστεί λοιμώδη μονοπυρήνωση, την οποία δεν αντιλήφθηκαν ούτε στην Βερόνα, ούτε στον ΠΑΟΚ κι αυτός ήταν ο λόγος που εμφανιζόταν μονίμως κουρασμένος ή πάθαινε συνεχώς μυϊκούς τραυματισμούς (καθώς λόγω του ιού του σώμα του δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση).

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος λίγο έως πολύ τα γνώριζε όλα αυτά, οπότε ήταν προετοιμασμένος με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να είναι ξεκάθαρος ως προς τους στόχους μας στο European League και λογικά αρκετά πιο συγκρατημένος για τον μεγάλο στόχο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Θα είναι δύσκολη και μακροχρόνια προετοιμασία. Στο τέλος της έχουμε τον μεγάλο στόχο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά από 10 χρόνια θέλουμε να δείξουμε κάτι καλό. Κυρίως όμως θέλουμε να το χαρούμε…» είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Στο πρώτο στάδιο έχουμε το ευρωπαϊκό λιγκ, διοργάνωση που θέλουμε να φθάσουμε μέχρι τον τελικό και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γενικά όμως θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους αθλητές μου και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το ευχάριστο είναι ότι όποιος αθλητής κλήθηκε στην Εθνική ομάδα είναι παρών. Ακόμα και αθλητές οι οποίοι είναι τραυματίες βρίσκονται μαζί μας και θα προσπαθήσουν να αποθεραπευτούν μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εθνικής. Αυτό δείχνει την έννοια της ομάδας».

Για την επιστροφή του Δημήτρη Τζούριτς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Ο Τζούριτς είναι παρών μετά από δύο χρόνια, στα οποία ήταν πολύ άτυχος. Δεν θα βρίσκεται στην 18άδα του ευρωπαϊκού λιγκ, όμως διάθεση δική του και δική μας, είναι να προπονείται, ώστε να είναι έτοιμος στο ευρωπαϊκό».

Για τη θέση που θα αγωνιστεί ο Μενέλαος Κοκκινάκης: «Θα συζητήσω με τον Μενέλαο και θα αγωνιστεί εκεί όπου η Εθνική ομάδα τον χρειάζεται».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε για την προίκα που άφησε στην Εθνική η περυσινή χρονιά: «Το γεγονός ότι και οι παίκτες χαίρονται που παίζουν στην Εθνική, αλλά και ο κόσμος ευχαριστιέται με αυτό που βλέπει, είναι αυτά τα στοιχεία που έχουμε κρατήσει από πέρυσι. Οι αθλητές θέλουν να είναι στην Εθνική ομάδα. Είναι σημαντικό και για τους ίδιους αλλά και για τον χώρο του βόλεϊ και έχουν συνειδητοποιήσει ότι παίζοντας με το εθνόσημο στο στήθος, κουβαλούν ολόκληρη την ιστορία του Ελληνικού Βόλεϊ. Αυτό το χαρακτηριστικό μας έκανε να βγάλουμε αυτό το καλό πρόσωπο πέρυσι και αυτό θέλουμε να δείξουμε και φέτος».

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Ξεκινάει ένα όμορφο καλοκαίρι»
«Κάθε αθλητής θέλει να ζει το κλίμα της Εθνικής ομάδας. Όλοι όσοι κληθήκαμε είμαστε εδώ και ξεκινάει για εμάς ένα όμορφο καλοκαίρι. Έχω κάποια θέματα τραυματισμών, όμως θα ενταχθώ κανονικά στην Εθνική ομάδα. Ανάλογα με τις θεραπείες θα δούμε που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Είναι μία ευκαιρία για εμάς το ευρωπαϊκό, καθώς θα παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα ζούμε κάθε μέρα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στην Εθνική ομάδα και δεν σκέφτομαι ακόμα το μέλλον μου σε σύλλογο. Στόχος μου είναι να είμαι στο εξωτερικό, εννοείται όμως πως δεν θα πω όχι σε κάτι εξίσου καλό. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα».

Δημήτρης Τζούριτς: «Διαγώνιος μέχρι να πεθάνω»
«Μου έλειψε η Εθνική, γενικά μου έλειψε το βόλεϊ. Τα τελευταία δύο καλοκαίρια δεν ήμουν στην Εθνική, δυστυχώς δεν μπορούσα και αυτό φαινόταν στο γήπεδο. Είμαι έτοιμος και πάντα ήμουν και θα είμαι δίπλα στην Εθνική ομάδα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και με την εμπειρία μου και θέλω όσα έχω μάθει να τα μεταδώσω στους μικρότερους. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό κουβαλούσα εγώ τα νερά και τις πετσέτες και τώρα δίνω εγώ οδηγίες για να μου τα φέρουν. Το άσχημο είναι ότι πέρασαν 10 χρόνια για να επιστρέψουμε σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το ευχάριστο όμως είναι ότι θα είμαστε και πάλι παρόντες σε τελική φάση. Όλα αυτά τα 10 χρόνια το θέλαμε πολύ, περάσαμε δύσκολα με πολλές θυσίες. Αυτά ήταν τα άσχημα και ανήκουν στο παρελθόν.

Το θετικό είναι ότι πλέον έχουμε υψηλούς στόχους. Δεν θα πάμε για… παρέλαση στο ευρωπαϊκό, δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με την παρουσία μας. Είναι μία διοργάνωση που έχουμε 10 χρόνια να πάμε και έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και την ομάδα. Ξέρουμε ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε, αλλά πάμε χωρίς άγχος και με την… τρέλα του Κοκκινάκη να μας οδηγεί. Χρειαζόμαστε πίστη και να είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό που κάνουμε. Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για μένα, πάντα ήμουν παρών όταν ήμουν υγιής. Είναι ένα εξίσου σημαντικό καλοκαίρι, δεν έρχεται κανένας στην Εθνική για να βρει ομάδα. Άλλο να αγωνίζεσαι για το εθνόσημο και άλλο για έναν σύλλογο».

Σε ερώτηση για τη θέση στην οποία θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Τζούριτς, ο Έλληνας διεθνής ήταν απόλυτος: «Θα παίζω διαγώνιος μέχρι να πεθάνω».

Μενέλαος Κοκκινάκης: «Υπάρχει τρέλα… over the limit»
«Η τρέλα είναι over the limit στην ομάδα, οπότε αυτό είναι καλό. Όταν μαζευόμαστε όλοι μαζί νιώθω μεγάλη χαρά μέσα μου. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και περνάμε πολύ καλά. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε να κάνουμε κάτι καλό για την Εθνική ομάδα. Πιστεύω πως και αυτό το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια θέληση και πίστη και με τη τρέλα που διαθέτουμε, να καταφέρουμε κάτι καλό στο γήπεδο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η Εθνική ομάδα πρέπει να παίζει με καρδιά και αγάπη για αυτό που κάνει. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Με σωστή τακτική να καταφέρουμε να φέρουμε νίκες για την χώρα μας».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες