Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Όλη η Ελλάδα τρέχει

Published

on

Με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται το δρομικό κίνημα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φιλοθέη, Θεσσαλονίκη και Ρόδος είναι οι επόμενες πόλεις που διοργανώνουν μαραθώνιους, ημιμαραθώνιους και δρόμους υγείας.

3ος διεθνής νυχτερινός ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
Μία εβδομάδα απέμεινε για το κλείσιμο των εγγραφών στον 3ο διεθνή νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων αυξάνεται καθημερινά και η οργανωτική επιτροπή καλεί τους ενδιαφερόμενους της τελευταίας στιγμής να σπεύσουν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις. O 3ος διεθνής νυχτερινός ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5.000μ., θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr, είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του διεθνούς μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», στο εθνικό Καυτανζόγλειο στάδιο (τηλ. 2310 200360), καθώς και μέσω των συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής ευθύνης. Οι εγγραφές διακρίνονται σε ατομικές και ομαδικές, με τη δεύτερη κατηγορία να αφορά σε 10 άτομα και άνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες συμπολιτών μας, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομάδα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο νυχτερινό ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι είναι γεννημένοι μέχρι το 1996, ενώ στο δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5000μ. όσοι έχουν «κλείσει» το 12ο έτος, δηλαδή είναι γεννημένοι μέχρι το 2002. Ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα) θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου στις 18:45. Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Λεωφόρο Νίκης και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα διασχίζει τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου και Λεωφόρος Νίκης, με τους δρομείς-αθλητές να τερματίζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο, διανύοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή τρεις φορές. Όσον αφορά στο δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5000μ., έχει οριστεί ώρα εκκίνησης στις 21:15, με αφετηρία το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου. Η διαδρομή των 5000μ. θα ακολουθήσει τις οδούς: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου και Λεωφόρος Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν μπροστά στο Λευκό Πύργο. Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του ημιμαραθωνίου θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη, με το χρονικό όριο του τερματισμού να είναι οι τρεις ώρες (λήξη 21:45) και για τον δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5000μ. τα ενενήντα λεπτά (λήξη 22:45).

Όπως κάθε χρόνο, τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα καταγράφουν το χρόνο όσων συμμετέχουν. Για αυτό το λόγο όλοι όσοι λάβουν μέρος θα φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, που θα παραλαμβάνουν από το κέντρο εγγραφών. Τέλος, όσον αφορά στο αντίτιμο συμμετοχής, στον ημιμαραθώνιο (21,1) χιλιόμετρα) καθορίζεται ως εξής:

 • ατομικό 20 ευρώ
 • ομαδικό 15 ευρώ
 • φοιτητικό-ανεργίας 15 ευρώ
 • Για το δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος (5000μ.) καθορίζεται ως εξής:

 • ατομικό 15 ευρώ
 • ομαδικό 10 ευρώ
 • φοιτητικό-ανεργίας 10 ευρώ.
 • Με τις παραπάνω τιμές παρέχεται το βασικό πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, όπως αυτό περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.thesshalfmarathon.org. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πλήρες πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, με 20 ευρώ επιπλέον. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS, της ΔΕΘ – HELEXPO και του οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

  37ος αγώνας δρόμου δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
  Μετά την επιτυχία του περσινού αγώνα δρόμου δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με πλήθος συμμετοχών, θα πραγματοποιηθεί φέτος για 37η φορά την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού. Ο αγώνας αποτελεί συνέχιση του θεσμού που διεξάγεται εδώ και 36 χρόνια στο Ψυχικό και διοργανώνεται από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.
  Ο 37ος αγώνας δρόμου δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού αποτελείται από δύο διαδρομές για ενήλικες: 10χλμ. και 5χλμ., καθώς και τέσσερις αγώνες για παιδιά: 100μ., 200μ., 400μ. και 1.000μ. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί περίπατος 5χλμ. για ενήλικες, ενώ θα εισάγονται δύο νέες κατηγορίες: α) ξεχωριστή εκκίνηση για οικογένειες και β) ειδική εκκίνηση για ΑΜΕΑ.
  Αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης, αποτελεί η επιτροπή εθελοντισμού του Δήμου, αλλά και η συμβολή ομάδας εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Συνεργαζόμενος φορέας της φετινής διοργάνωσης είναι το Μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» που έχει ως σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες.
  Τρόποι Εγγραφής
  Ηλεκτρονικά www.philothei-psychiko.gr, στη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Φ.Ψ. μέχρι το Σάββατο 18.10.
  Ηλεκτρονικά www.facebook.com/agonasdromoupsychikou στις φόρμες εγγραφής που θα βρείτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα στο Facebook, μέχρι το Σάββατο 18.10.
  Ατομική Εγγραφή http://www.enroll.gr/expoprj/form.php?event=21&number=9
  Ομαδική εγγραφή και αγώνας για οικογένειες http://www.enroll.gr/expoprj/form.php?event=21&number=10
  Αυτοπροσώπως Στη γραμματεία αγώνων που θα λειτουργεί στο Blue Bell (1η πλατεία Π. Ψυχικού), Ημέρες & Ώρες: Πέμπτη 16.10, Παρασκευή 17.10 & Σάββατο 18/10: 10.00 – 19.00.

  Ο μαραθώνιος της Ρόδου
  Στο νησί των Ιπποτών θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά μαραθώνιος δρόμος τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου ενώ παράλληλα με τον αγώνα των 42.195μ. στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθούν, ημι-μαραθώνιος και 10.000μ.
  Τον αγώνα διοργανώνουν η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου και τα τμήματα αθλητισμού και τουρισμού, ο οργανισμός προώθησης ροδιακού τουρισμού και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
  Στόχος των διοργανωτών εκτός από την καθιέρωση ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, είναι ο αγώνας να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού φέτος διοργανώνεται σε εποχή μη τουριστικής αιχμής. Ο φετινός αγώνας θεωρείται «δοκιμαστικός» ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο.
  Η διαδρομή είναι παραθαλάσσια στο δυτικό μέρος του νησιού ενώ η εκκίνηση θα δοθεί για τον μαραθώνιο θα γίνει στην επαρχιακή οδό Μανδρικό-΄Εμπωνας 1χλμ μετά το Μανδρικό προς΄Εμπωνα (θερμοκήπια) και ο τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της πόλης στο χώρο του Ακταίον, απέναντι από την γραφική μαρίνα του Μανδρακίου.
  Τον ίδιο τερματισμό έχουν και οι αγώνες του ημι-μαραθωνίου και των 10.000μ ενώ οι εκκινήσεις θα δοθούν από το Alex Beach και από το Filerimos αντίστοιχα ενώ διατρέχουν την ίδια διαδρομή με αυτή του μαραθωνίου.

  Advertisement

  Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

  Don`t copy text!