Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Έφυγε» ο πατριάρχης των στιπλ

Published

on

Βαρύ το πένθος στον ελληνικό αθλητισμό που μετρά μία πολύ μεγάλη απώλεια καθώς απεβίωσε ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ο πατριάρχης των στιπλ στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΕΓΑΣ για την πολύ σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού, αναφέρει:

«Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού, ένας άνθρωπος προσωποποίηση της ευγένειας και της αισιοδοξίας, ένας σπουδαίος πρωταθλητής που δόξασε την Ελλάδα και σκόρπισε συγκινήσεις σε γενιές και γενιές που μεγάλωσαν μαζί του και τον είχαν ως πρότυπο αλλά και μια τεράστια προσωπικότητα γνώσεων και προσφοράς στα διάφορα μετερίζια που ήταν ταγμένος να υπηρετεί τον στίβο, ως προπονητής, μέλος ΔΣ της αγαπημένης του ΑΕΚ αλλά και του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ,  έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020.
Ο Γιώργος Παπαβασιλείου δεν είναι πια μαζί μας…
Ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος, ο ΓΓ Βασίλης Σεβαστής και τα μέλη του ΔΣ εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του. Αποφασίστηκε να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στην κηδεία και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.  
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 13.03.2020 στις 4μμ στο Νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων.Επιθυμία της οικογενείας του είναι αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές στο σωματείο Ελπιδα Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκινο. Τηλ.2107700009.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παπαβασιλείου
Γεννήθηκε το 1930 στην Αρεθούσα Θεσσαλονίκης. Αγωνίστηκε για τον Άρη και την ΑΕΚ και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα 3.000μ στιπλ αποκτώντας το προσωνύμιο «αέρινος» για τον τρόπο που περνούσε τα εμπόδια. Είχε καταρρίψει 12 φορές το πανελλήνιο ρεκόρ με πρώτο στις 10 Σεπτεμβρίου 1953 στην Αθήνα με επίδοση 9:30.8 και τελευταίο στις 19 Ιουνίου στην Πράγα με 8:45.8. Κατέκτησε 11 πρωταθλήματα (ανδρών), στέφθηκε 7 φορές βαλκανιονίκης και δύο χάλκινος, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στε Μεσογειακούς (1955, 1959), πήρε την 8η θέση στο ευρωπαϊκό του 1958 ενώ αγωνίστηκε και στα προκριματικά του 1962.   
Συμμετείχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης (1956, 8:55.6) και της Ρώμης (1960, 8:51.2).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/