Connect with us

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Ίος World Tour: «Χρυσές» Τσοπούλου, Μαναβή!

Published

on

Το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε τουρνουά της FIVB κατέκτησαν οι Κωνσταντίνα Τσοπούλου, Δήμητρα Μαναβή που πήραν την πρώτη θέση στο τουρνουά ενός αστεριού της Ίου.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η Εθνική ομάδα της άμμου επικράτησε με 2-0 (21-18, 21-16) των Βάιντα, Ορντεάν και κατέκτησαν το μετάλλιο που τους έλλειπε καθώς είχαν προηγηθεί το ασημένιο στην Καμπότζη και το χάλκινο στη Μαλαισία.

Στην παραλία Μυλοπότα της Ίου, μπροστά σε πλήθος κόσμου που γέμισε τις κερκίδες, ουσιαστικά όλος ο τελικός ήταν το πρώτο σετ που έμοιαζε με… τρενάκι του τρόμου.

Με τον αέρα να παίζει το δικό του ρόλο, Κωνσταντίνα και Δήμητρα ξεκίνησαν εξαιρετικά και προηγήθηκαν με 7-3 (δύο άσοι της Τσοπούλου), όμως με την αλλαγή γηπέδου ήρθε και η ανατροπή (8-7 άσος Βάιντα) για να ισοφαρίσουν οι Ρουμάνες και να προσπεράσουν με 12-13 με άουτ της Μαναβή.

Το ελληνικό δίδυμο πήρε ξανά το προβάδισμα με 15-14 και στο 17-17 είχαμε τη φάση του αγώνα με την φοβερή άμυνα και την επίθεση της Τσοπούλου (18-17), ενώ στο 20-18 έγινε με άσο της Μαναβή και το σετ έκλεισε με φοβερή αμυντική προσπάθεια και πέρασμα της Τσοπούλου.

Στο β’ σετ οι Ρουμάνες άντεξαν μέχρι το 7-6, που μετατράπηκε σε 10-6, για να ανοίξει κι άλλο η διαφορά (13-8, 19-12) και στο 20-13 απλά οι Βάϊντα, Ορντεάν μείωσαν σε 20-16 για να τελειώσει ο αγώνας με επίθεση της Τσοπούλου.

Κι αυτό ήταν το τρίτο ελληνικό χρυσό μετάλλιο για φέτος καθώς είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες των Αρβανίτη, Καραγκούνη σε Λιουμπλιάνα (ενός αστεριού και Πνομ Πενχ (δύο αστεριών).

Όσον αφορά τους άνδρες οι Γάλλοι Γκοσελίν, Σιλβέστρ επικράτησαν με 2-1 (21-16, 15-21, 15-12) των Ρώσων Σίβουλαπ, Γιαρζούτκιν.


Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/