Connect with us

ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Αλλάζουν τα δεδομένα στην καταπολέμηση του ντόπινγκ

Published

on

Σε νέα εποχή περνά η καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης καθώς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα εφαρμόζεται νέα τεχνική ελέγχου και αποθήκευσης κηλίδων αποξηραμένου αίματος.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Πρόκειται για μια καινοτομία που θα αλλάξει όλα τα δεδομένο στην καταπολέμηση του ντόπινγκ. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρόεδρος της WADA Βίτολντ Μπάνκα αναφέρθηκε στη νέα μέθοδο σύμφωνα με την οποία θα συλλέγεται από το δάχτυλο μια κηλίδα αίμα που θα αποθηκεύεται σε απορροφητική κάρτα. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνονται πολλοί περισσότεροι έλεγχοι και σε περισσότερους αθλητές καθώς μειώνεται δραστικά το κόστος αλλά και ο χρόνος της διαδικασίας ενώ και η αποθήκευση των δειγμάτων για μελλοντικούς επανελέγχους θα είναι πολύ πιο εύκολη από τα φιαλίδια με αίμα. «Θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην καταπολέμηση του ντόπινγκ όσο και στην αποδοχή από τους αθλητές και τις αθλήτριες. Πραγματικά πιστεύω ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στην καταπολέμηση του ντόπινγκ» τόνισε ο πρόεδρος της WADA.
O παγκόσμιος οργανισμός αντί-ντόπινγκ θέλει η νέα μέθοδος να εφαρμοστεί άμεσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο οι ελεγκτές εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2022.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/