Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αποστολή Μπίντγκοτς: Η αλλαγή για τη Λευκορωσία και πως διαμορφώνονται οι κατηγορίες

Published

on

Όσοι διαβάζουν κανονισμούς και ασχολήθηκαν και με αυτούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των ομάδων, θα παρατήρησαν μια αλλαγή που έγινε μόλις μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των αγώνων.

Μπίντγκοτς  Θανάσης Νικολάου –  [email protected] 

Στο αρχικό σχέδιο τα πράγματα ήταν πολύ ξεκάθαρα σχετικά με τις ανόδους και τις… καθόδους των ομάδων. Μία εβδομάδα πριν, αυτό άλλαξε και μπήκε το «αν». Δηλαδή, αν μια χώρα διοργανώσει τη σούπερ λιγκ του 2021 τότε θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί κιόλας σε αυτήν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Λευκορωσία είχε προαποφασιστεί να είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τους αγώνες και αυτό θα ανακοινώνονταν στο Μπίντγκοτς. Δεν κατάφερε όμως να κερδίσει την άνοδο της (έχασε από τους Πορτογάλους) και έτσι ανατράπηκαν τα σχέδια. Ωστόσο, ο διορατικός Σβέιν Άρνε Χάνσεν, φρόντισε να υπάρχει και το plan B.

Οπότε τα σενάρια που έχουμε είναι τα εξής:

– η Λευκορωσία θα είναι η 9η ομάδα της σουπερ λιγκ ως διοργανώτρια και χάρη στις πολύ καλές σχέσεις του Χάνσεν με τον πρόεδρο των Λευκορώσων Βαντίμ Ντεβιατόφσκι (στο παρελθόν είχε εκτίσει διετή τιμωρία για χρήση απαγορευμένων ουσιών…). Αυτή η επιλογή εξυπηρετεί της ΕΑΑ και στο θέμα της ανάθεσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2024 για το οποίο υποψήφιες πόλεις είναι το Γκέτεμποργκ (Σουηδία), το Χορζόφ (Πολωνία) και το Μίνσκ, με τους Σουηδούς να παίρνουν έτσι το προβάδισμα (με εναλλακτική τους Πολωνούς αν πάρουν αυτό του 2022) και κυρίως λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν με το Νορβηγό Χάνσεν, αλλά και λόγω τηλεοπτικής δυναμικής κάτι που δεν το έχουν οι Λευκορώσοι.

– η Ρωσία θα ανέβει στην 1η κατηγορία πιθανότατα μάλιστα ως διοργανώτρια, αν και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι διχασμένη στο θέμα των Ρώσων και αν θα πρέπει να κάνουν πολιτική. Όλα αυτά βέβαια αν η Ρωσία πάρει το πράσινο φως να επιστρέψει μέχρι το τέλος του 2019 κάτι που είναι πολύ πιθανό. Υπάρχει και το σενάριο της Ρουμανίας αν τελικά επιλεγεί να διατηρηθεί στην κατηγορία η ομάδα που υποβιβάστηκε και να μην γίνει πολιτική με μία παγκόσμια αθλητική υπερδύναμη (Ρωσία).

– η Σερβία θα ανέβει στην 2η κατηγορία ως διοργανώτρια. Σε αυτό το σενάριο θα είναι σύμμαχος και ο πρόεδρος της βαλκανικής ομοσπονδίας και α’ αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ενώ λόγο πλέον έχει και ο γενικός γραμματέας της Σερβίας, Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς που είναι και μέλος του ΔΣ της ΕΑΑ. Οι Σέρβοι έχουν τα χρήματα, τα στάδια αλλά και την επιθυμία να διοργανώσουν τέτοιο event και σίγουρα έχει περισσότερο νόημα να είναι αυτοί αυτοί στην κατηγορία αντί των αδύναμων Ισραηλινών και για το λόγο αυτό ίσως είναι πιο πιθανό να παραμείνει στην κατηγορία ομάδα παρά να προαχθεί μία από την κατώτερη.
Με όλα αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τους σταρ που διαθέτει κάθε χώρα, ενδεχομένως η πρώτη κατηγορία να είναι και η πιο ελκυστική από όλες.

Οπότε οι κατηγορίες αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής…

Σούπερ Λιγκ 2021
1.Πολωνία
2.Γερμανία
3.Γαλλία
4.Ιταλία
5.Βρετανία
6.Ισπανία
7.Ουκρανία
8.Πορτογαλία
9.Λευκορωσία
1η Κατηγορία 2021
1.Τσεχία
2.Σουηδία
3.Ελλάδα
4.Φινλανδία
5.Ελβετία
6.Νορβηγία
7.Ολλανδία
8.Τουρκία
9.Βέλγιο
10.Ιρλανδία
11.Εσθονία
12.Ρωσία ή Ρουμανία
2η Κατηγορία 2021
1.Ρωσία ή Ρουμανία
2.Ουγγαρία
3.Σλοβακία
4.Λιθουανία
5.Σλοβενία
6.Δανία
7.Λετονία
8.Κροατία
9.Βουλγαρία
10.Αυστρία
11.Ισλανδία
12.Σερβία ή Ισραήλ
3η Κατηγορία 2021
1.Σερβία ή Ισραήλ
2.Κύπρος
3.Λουξεμβούργο
4.Γεωργία
5.Μάλτα
6.Βοσνία-Ερζεγοβίνη
7.Μολδαβία
8.Μαυροβούνιο
9.Αρμενία
10.Σκόπια
11.Αγ.Μαρίνος
12.Κόσοβο
13.Αλβανία
14.Αζερμπαιτζάν
15.Ανδόρα
16.Μικρά Κράτη: Γιβραλτάρ, Μονακό, Λιχτενστάϊν

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/