Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αποστολή Μπόρας 2019: Αργυρός ο Φραντζεσκάκης με τρομερό αγώνα!

Published

on

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έκανε τρομερό αγώνα στον τελικό της σφυρολοβολίας των εφήβων και επιστρέφει από το Μπόρας με το αργυρό μετάλλιο και ένα πολύ μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ.

Μπόρας Πηνελόπη Γκιώνη
[email protected]
φωτογραφία Τόμας Γουάιντεσταμ

Το ζητούμενο για κάθε αθλητή, είναι να ξεπερνά τον εαυτό του στον αγώνα στόχο της χρονιάς. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης το έκανε και με το παραπάνω. Ήρθε στο Μπόρας έχοντας ατομικό ρεκόρ (και πανελλήνιο) 81.62μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα με το εκπληκτικό 84.22μ.! Επίδοση που δείχνει ότι το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων (76.00μ.) για τον ίδιο, δεν είναι μακριά.
Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρες, την πρώτη να βγαίνει εκτός τομέα και τη δεύτερη να μην την ολοκληρώνει καν. Πολλοί φοβήθηκαν ότι θα έχουμε επανάληψη του Τάμπερα, όμως ο Χανιώτης σφυροβόλος τους διέψευσαι όλους. Έριξε την τρίτη του βολή συντηρητικά και με 75.85μ. μπήκε στην οκτάδα για να συνεχίσει τις βολές του. Στην 4η βολή έριξε 84.22μ. κάνοντας τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Μεγάλη ήταν και η 5η του βολή (πάνω από τα 80μ.) αλλά δεν κρατήθηκε στη βαλβίδα και ολοκλήρωσε με ακύρη τον αγώνα. Έχασε μόνο από τον Μικάιλο Κόκαν που με 84.73μ. κέρδισε κάνοντας ρεκόρ αγώνων και ατομικό ρεκόρ! Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Ιταλός Τζιόρτζιο Ολιβιέρι με 78.85μ.
Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον τρομερό 17χρονο Θόδωρο Ζιώγα. Έριξε και πάλι πάνω από τα 70μ. (70.57μ.) και ολοκλήρωσε στην 9η θέση. Απόλυτα πετυχημένη και η δική του παρουσία που μεζί με τον Βούλγαρο Βαλεντίν Αντρέεβ ήταν οι μόνοι 17χρονοι του τελικού και οι μόνοι με δικαίωμα να αγωνιστούν στην επόμενη διοργάνωση. Το μέλλον ανήκει στο Σερραίο σφυροβόλο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/