Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Α1 γυναικών: Ντέρμπι κορυφής στο φινάλε του Α’ γύρου

Published

on

Για τους προληπτικούς είναι ότι το χειρότερο, αλλά για όλους τους υπόλοιπους μοιάζει με το ιδανικό φινάλε σε έναν πρώτο γύρο που δικαίωσε τις προσδοκίες.

Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών φτάνει στο μέσο της διαδρομής, ως προς την κανονική περίοδο, με την 13η αγωνιστική να περιλαμβάνει τη μάχη Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ (ο πρώτος με τον δεύτερο) και ΑΕΚ-Ολυμπιακού (η 5η με τον 4ο), αλλά και πολύ σημαντικά ματς στη μάχη της 8αδας.

Ο ΠΑΟ είναι πρώτος από τη 10η αγωνιστική και θέλει να πάρει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ που είναι στο -2 θέλει να βρεθεί αυτός για πρώτη φορά στην κορυφή.

«Όταν παίζουν ομάδες με ίδιους στόχους δεν υπάρχουν φαβορί. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ με την έλευση της Λι έχει μεγάλη δύναμη στο φιλέ και για μας είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις δυνατότητες της με το σερβίς μας και να οργανωθούμε καλύτερα στο μπλοκ-άμυνα. Αντιστοίχως, επειδή είναι δυνατός και στο κέντρο, πρέπει να δώσουμε με την υποδοχή μας την ευχέρεια στην πασαδόρο μας να κάνει το παιχνίδι της», τόνισε ο Απόστολος Οικονόμου, άλλοτε συνεργάτης του Τάκη Φλώρου στην Εθνική γυναικών με τον τελευταίο να σημειώνει από την πλευρά του:

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, παρόλο που δεν κρίνει κάτι αφού είμαστε ακόμη στο φινάλε του πρώτου γύρου. Προσωπικά δεν τα φοβάμαι αυτού του είδους τα παιχνίδια καθώς το όνομα και η δυναμικότητα του αντιπάλου αποτελούν από μόνα τους κίνητρα για να είσαι συγκεντρωμένος. Ο Παναθηναϊκός είναι δίκαια πρώτος, έχει μία πολύ καλή ομάδα με εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις και περιμένω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ που πλέον έχει ξεπεράσει την περιπέτεια με τον κορωνοϊό υποδέχεται τον Ολυμπιακό που διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της τελευταίας 8ετίας οπότε και επέβαλλε την κυριαρχία του.

Οι ερυθρόλευκες μετά την ήττα από τον ΑΟΘ είναι στο -6 από την κορυφή, ενώ η ΑΕΚ είναι στο -2 και με ενδεχόμενη νίκη της θα περάσει αυτή στην 4η θέση.
«Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, με αντίπαλο μία πολύ δυνατή ομάδα αλλά θέλουμε κι εμείς να αποδείξουμε τη δυναμική μας και να δείξουμε τις δυνατότητες μας. Το ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα με τον ΑΟΘ κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη γιατί ξέρει πλέον ότι δεν έχει άλλα περιθώρια και σίγουρα θα συσπειρωθεί», δηλωσε ο τεχνικός της Ένωσης Κώστας Αρσενιάδης.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό από τις δηλώσεις που έκανε ο Κάρλο Παρίζι γίνεται αντιληπτό ότι ο Ιταλός έχει πολλά προβλήματα και αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ψυχολογική πίεση που υπάρχει στην ομάδα του καθώς όπως είπε: «Για πρώτη φορά, μπορέσαμε και δουλέψαμε για μία εβδομάδα και ελπίζαμε ότι θα δουλεύαμε καλά με τις αθλήτριες, αλλά δυστυχώς ήταν περίπλοκη εβδομάδα, με πολλά προβλήματα. Περιμένουμε ότι θα είναι ένα σκληρό ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γενναία απέναντι σε μια καλή ομάδα».

Την ίδια ώρα ΑΟ Θήρας και Άρης αναμένεται να έχουν εύκολο έργο στις αναμετρήσεις τους με Αία και Ηλυσιακό αντίστοιχα, ενώ η Θέτις έχει επικίνδυνη έξοδο στην έδρα του Πορφύρα που καίγεται για βαθμούς.

Τέλος κρίσιμο ματς για τη μάχη της 8άδας διεξάγεται στη Λαμία εκεί όπου η τοπική ομάδα (που έχει μαζέψει 7 βαθμούς στις 4 τελευταίες αγωνιστικές) υποδέχεται τις Αμαζόνες που είναι στην 8η θέση έχοντας 2 βαθμούς περισσότερους.

Να σημειώσουμε ότι η αναμέτρηση Μαρκόπουλο-Νάξος αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των ναυτικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021
Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. Σαντορίνης 16.00: Α.Ο. Θήρας – Α.Π.Σ. Αίας
Διαιτητές: Λιάκου, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Παπαστάμος, Επόπτες: Ανδρέου, Δρόσος, Γραμματεία: Γαρδέλη.

Μίκρας 18.00: Α.Σ. Άρης – Ηλυσιακός Α.Ο.
Διαιτητές: Τσιούλα, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Καπλάνης, Διονά, Γραμματεία: Χαλκιά.

Χαλκιοπούλειο Λαμίας 18.00: Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
Διαιτητές: Χλωρός, Μαυράκης, Παρατηρητής: Παναγής, Επόπτες: Καλαντζής, Στάικος, Γραμματεία: Τσάβου.

Απ. Κόντος Ν. Φιλαδέλφεια 18.45: Α.Ε.Κ. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Ονόπας, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Κατσιάρας, Σπίγγου, Γραμματεία: Τάλαρου.

Π. Σαλπέας 20.00: Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Α.Σ.Π. Θέτις
Διαιτητές: Μενεσλής, Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Καλούδας, Ιωάννου Δ., Γραμματεία: Ιωάννου Ε.

Άγιος Θωμάς Μαρούσι 20.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Βουδούρης, Μυλωνάκης, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Αρβανίτης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Βαθμολογία
1.Παναθηναϊκός, 11 νίκες-1 ήττα, 35-5 σετ, 34 βαθμοί
2.ΠΑΟΚ, 10 νίκες-2 ήττες, 34-9 σετ, 32 βαθμοί
3.Άρης, 10 νίκες-2 ήττες, 30-10 σετ, 29 βαθμοί
4.Ολυμπιακός, 9 νίκες-3 ήττες, 30-11 σετ, 28 βαθμοί
5.ΑΕΚ, 9 νίκες-3 ήττες, 27-13 σετ, 26 βαθμοί
6.ΑΣΠ Θέτις, 8 νίκες-4 ήττες, 27-16 σετ, 23 βαθμοί
7.ΑΟ Θήρας, 7 νίκες-5 ήττες, 22-21 σετ, 19 βαθμοί
8.ΑΟΝ Αμαζόνες, 5 νίκες-7 ήττες, 19-25 σετ, 15 βαθμοί
9.ΑΟ Μαρκοπούλου, 4 νίκες-8 ήττες, 16-25 σετ, 13 βαθμοί
10.ΑΟ Λαμίας, 4 νίκες-8 ήττες, 15-27 σετ, 13 βαθμοί
11.ΑΟΝ Πανναξιακός, 3 νίκες-9 ήττες, 14-31 σετ, 8 βαθμοί
12.ΑΠΣ Αίας, 2 νίκες-10 ήττες, 8-34 σετ, 4 βαθμοί
13.Ηλυσιακός, 1 νίκη-11 ήττες, 8-33 σετ, 4 βαθμοί
14.ΑΟΦ Πορφύρας, 1 νίκη-11 ήττες, 8-33 σετ, 4 βαθμοί

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/