Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Γιοκοχάμα 2019: Με εκπλήξεις το φινάλε του παγκόσμιου σκυταλοδρομιών

Published

on

Mε εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ να χάνουν σίγουρα μετάλλια και την Βραζίλια αλλά και το Τρίνινταντ να κατακτούν χρυσά ως αουτσάιντερ.

Σήμερα ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών στην Γικοχάμα της Ιαπωνίας με αρκετές εκπλήξεις αλλά πάντα τις ΗΠΑ στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων. Η καθολική τους κυριαρχία, από την άλλη, έπαυσε αφού σε αγωνίσματα που παραδοσιακά δεν είχαν αντίπαλο, βρέθηκαν είτε δεύτεροι είτε ακόμη εκτός βάθρου.
Στο αγώνισμα των 4×100μ. ανδρών η ομάδα της Βραζιλίας άφησε δεύτερη την πολύπειρη ομάδα των ΗΠΑ κάνοντας την μεγάλη έκπληξη και σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2019 τερματίζοντας σε χρόνο 38.05, επίδοση που πέτυχαν κάνοντας εκπληκτικές αλλαγές στην κούρσα με τους Αμερικανούς να υστερούν σε αυτό το κομμάτι, όπως πάντα. Χάλκινοι στα 4×100μ. ήταν οι Βρετανοί ενώ οι ομάδες που βρέθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος πήραν και την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.


Η επόμενη ήττα για τους Αμερικανούς ήρθε στην κούρσα των 4×400μ. με το Τρινιδάδ Τομπάκο να τους κλέβει τη νίκη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τις ΗΠΑ να έχουν προηγηθεί στο σύνολο της κούρσας όμως εν τέλει ακυρώθηκαν και έτσι η Τζαμάικα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και το Βέλγιο το χάλκινο.
Στα αγωνίσματα των γυναικών, στα 4×400μ. οι Πολωνές έκαναν την έκπληξη αποδεικνύοντας περίτρανα πως δεν χρειάζεται κάτι πέρα από προπόνηση στην σκυταλοδρομία για να πετύχεις νίκες, αφού η Πολωνία χωρίς να έχει γρήγορες αθλήτριες του επιπέδου των ΗΠΑ, τερμάτισε πρώτη σε χρόνο 3:27.49 για να αφήσουν δεύτερες τις Αμερικανίδες ενώ έκπληξη ήταν και η τρίτη θέση που κατέλαβε στο αγώνισμα η Ιταλία, δεδομένου ότι ήταν ένα από τα αουτσάιντερ.


Αναπάντεχη ήταν και η νίκη της Γαλλίας στα 4×200μ. των γυναικών κάνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2019 με χρόνο 1:32.16 ενώ ακολούθησε η ομάδα της Κίνας με 1:32.76 κάνοντας ένα νέο ρεκόρ Ασίας. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Τζαμάικα, που ήταν το φαβορί στην συγκεκριμένη κούρσα, ενώ η ομάδα των ΗΠΑ αποκλείστηκε.
Στον πίνακα της κατάταξης των ομάδων, παρά τις εκπλήξεις, η ομάδα των ΗΠΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 54 βαθμούς και πέντε χρυσά μετάλλια ενώ ακολουθούν οι Τζαμάικα (27 βαθμοί, δύο ασημένια, ένα χάλκινο) και Ιαπωνία (27 βαθμοί, ένα ασημένιο, ένα χάλκινο) για να συμπληρώσουν την πρώτη τριάδα.
Από τα αγωνίσματα των 4×100μ., 4×400μ. και 4×400μ. μεικτή δόθηκαν προκρίσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα με τους πρώτους 10 στα 4×100μ., τους πρώτους 10 στα 4×400μ. και τους πρώτους 12 στα 4×400μ. μεικτή να κλείνουν θέση για το πρωτάθλημα 28/9-6/10 στο Κατάρ.


Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/