Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Γύρος Γαλλίας: Νικητής ο Βαν Ερτ στο 5ο ετάπ, ποινή στον Αλαφιλίπ

Published

on

Σπρίντερ κέρδισε για άλλη μια φορά το ετάπ στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας όπου είχαμε ανακατάταξη στην κορυφή με την ποινή που δέχθηκε ο Ζουλιάν Αλαφιλίπ.

Με φοβερό σπριντ στο τέλος, ο Βέλγος Βουτ Βαν Ερτ της Jumbo Visma «έκλεψε» τη νίκη στα τελευταία μέτρα από τον Ολλανδό Κις Μπολ της Sunweb.
Ωστόσο η είδηση δεν ήταν ο νικητής του ετάπ, αλλά ανακατάταξη στην κορυφή καθώς ο Ζουλιάν Αλαφιλίπ αρχικά διατήρησε την κίτρινη φανέλα όμως δέχθηκε πέναλτι 20 δευτερολέπτων γιατί πήρε τροφή εκτός εξουσιοδοτημένης ζώνης και αυτό φάνηκε στα replay. Αυτομάτως δόθηκε η ποινή στον Γάλλο και η κίτιρνη φανέλα πήγε στον Άνταμ Γέιτς της Mitchelton Scott ο οποίος έχει 22:28:30 και είναι τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Πρίμοζ Ρόγκλιτς της Jumbo Visma που κάνει εξαιρετικό Γύρο. Στην τρίτη θέση είναι δεύτερος Σλοβένος, ο Ταντέγ Πογκάτσαρ της UAE Τeam Emirates με επτά δευτερόλεπτα διαφορα. Ο περσινός νικητής, Εγκάν Μπερνάλ της Ineos είναι στην 5η θέση, 13 δευτερόλεπτα πίσω.
Στους πόντους, ο Σαμ Μπένετ της Quick Step με 123 πέρασε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Πίτερ Σάγκαν της Hansgrohe με 114.
Το αυριανό 6ο ετάπ θα ξεκινήσει από το Λε Τέιλ και μετά από 191 χιλιόμετρα θα τερματίσει στο Μοντ Ογκούάλ σε μια διαδρομή με αρκετές ανηφοριές.

https://twitter.com/LeTour/status/1301189139153301504?s=20

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/