Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Γύρος Γαλλίας 2019: O Αυστραλός Έιγουαν το 16ο ετάπ

Published

on

Ο κάτω των 26 ετών ποδηλάτης Κέιλεμπ Έιγουαν έχει πάρει φέτος έστω από μία νίκη και στα τρία γκραν τουρ ακολουθώντας τα βήματα του Βρετανού Μαρκ Κάβεντις που είχε καταφέρει το ίδιο το 2010.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Στη διαδρομή 177 χιλιομέτρων στη λοφώδη περιοχή της πόλης Νιμ, βόρεια του Μοντπελιέ, το ανερχόμενο αστέρι από την Αυστραλία άντεξε τον ήλιο του γαλλικού νότου και με γρήγορο πετάλι στα τελευταία 20χλμ. και ακόμα πιο γρήγορο τελικό σπριντ, νίκησε στο νήμα τον Έλια Βιβιάνι και τον Ολλανδό Ντίλαν Γκρενεβάγκεν. Έτσι πήρε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό γύρο της Γαλλίας, ισοφαρίζοντας το Ζουλιάν Αλαφιλίπ και το Σάιμον Γιέιτς. Είναι όμως ο πρώτος καθαρός σπρίντερ που τα καταφέρνει. Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τα στατιστικά είναι ότι έχει ανέβει στο βάθρο πέντε φορές στα πρώτα 15 ετάπ παρόλο που είναι η πρώτη φορά που τρέχει το γύρο Γαλλίας, κάτι που είχαμε να δούμε από το 2010 και τον Πέτερ Σαγκάν. Η φετινή του πορεία γενικά δείχνει ότι θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές τα επόμενα χρόνια.

Ο Γάλλος Αλαφιλίπ διατήρησε για ακόμα ένα ετάπ την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου στη γενική κατάταξη, ακολουθούμενος πάντα από το Βρετανό Γκέρεντ Τόμας. Ο Τιμ Βέλενς είναι ο καλύτερος αναβάτης, ο Πέτερ Σαγκάν ηγείται της κατάταξης των σπριντ και ο Κολομβιανός Έγκαν Μπερνάλ είναι ο καλύτερος από τους νεότερους ποδηλάτες.

Το επόμενο, 17ο ετάπ, των 200 χιλιομέτρων ξεκινάει κοντά στην πόλη Νεμ και ακολουθεί γραμμική βορειοανατολική πορεία προς τους πρόποδες των Γαλλικών Άλπεων και την πόλη Γκαπ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/