Connect with us

ΒΟΛΕΪ

ΕΟΠΕ: «Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που…»

Published

on

Ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΠΕ η οποία επιβεβαιώνει τα όσα λέγαμε ως προς την διατύπωση για την ανάδειξη των πρωταθλητών.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η Ομοσπονδία πιστεύοντας ότι θα μετριάσει τις αντιδράσεις, δεν αναφέρει ότι πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Ολυμπιακός (Α1 γυναικών), Φίλιππος Βέροιας, Μίλων (Α2 Ανδρών) κλπ, αλλά οι ομάδες που ήταν πρώτες στη βαθμολογία τη στιγμή της διακοπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στη σημερινή του συνεδρίαση (20/05) συζήτησε τα θέματα των πρωταθλημάτων ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. τα οποία με προηγούμενη απόφασή του, έχουν διακοπεί και έλαβε τις σχετικές αποφάσεις.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. τονίζει ότι, ολο αυτό το διάστημα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με τους αρμόδιους φορείς για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα κανονικά. Με τα δεδόμενα όμως που αναλύθηκαν και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων διαπιστώθηκε ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης και ήταν αδύνατη η έγκαιρη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας ήταν και είναι τα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται στους αγωνιστικούς χώρους για να τιμηθεί ο κόπος και οι προσπάθειες των αθλητών, αθλητριών και προπονητών μέσα στα γήπεδα. Όμως λόγω των έκτακτων συνθηκών που αναλύθηκαν προηγουμένως, αποφασίστηκε ομόφωνα να ληφθεί υπόψη το χρονικό σημείο της διακοπής των αγώνων για την άνοδο, τον υποβιβασμό και την ανάδειξη πρωταθλητών.

Μία απόφαση πάρα πολύ δύσκολη αλλά σαφώς απαραίτητη, αναγνωρίζοντας παράλληλα την συνολική προσπάθεια των ομάδων για το διάστημα των 5 μηνών της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β’ Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη.

Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων.

Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.

Σε περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους με ανάδειξη ενός πρωταθλητή και οι αγώνες του πρωταθλήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί την ημερομηνία διακοπής των Πρωταθλημάτων (7/5/2020), διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των Ομάδων που καταλάμβαναν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους Ομίλους, κατά την στιγμή της διακοπής.

Για τον υποβιβασμό ομάδας/ομάδων θα ληφθεί υπ’ όψιν ο βαθμολογικός πίνακας κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος (7/5/2020) και μόνο στην περίπτωση που προκύψει ότι, ακόμα και σε περίπτωση νίκης στους υπολειπόμενους αγώνες ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΟ ΓΥΡΩΝ (και ήττας των ομάδων που βρίσκονται στις ανώτερες θέσεις), η βαθμολογική διαφορά δεν μπορεί να καλυφθεί, η ομάδα/ες υποβιβάζεται/ονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία όπου θα έχει/έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υποβιβάζεται κάποια ομάδα.»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/