Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Εθνικό κέντρο extreme sports και εναλλακτικών μορφών αθλητισμού στην Κόνιτσα

Published

on

Τη δημιουργία του πρώτου εθνικού κέντρου extreme sports και εναλλακτικού αθλητισμού προανήγγειλε ο υφυπουργός αθλητισμού στην Κόνιτσα.

Τα extreme sports είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες «βιομηχανίες» παγκοσμίως καταλαμβάνοντας μεγάλο κομμάτι του αθλητικού τουρισμου έχοντας και πολύ μεγάλη διεισδυτικότητα νεαρές ηλικίες.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με το δήμαρχο Κόνιτσας, Νίκο Εξάρχου, μαζί με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρουσία της βουλευτού Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα και του προέδρου του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, Παντελή Κολόκα για να συζητήσει τη δημιουργία και τη λειτουργία του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» στο Δήμο Κόνιτσας, στο κτίριο του Αναγνωστοπούλειου ιδρύματος.

Συμφωνήθηκε ότι στον φορέα διαχείρισης του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» θα συμμετέχουν η περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Κόνιτσας, το κοινωφελές ίδρυμα «Σχολές Μιχαήλ Αναγνωστοπούλου», το υφυπουργείο αθλητισμού και το ΠΕΑΚΙ, που θα έχει και τη διοικητική ευθύνη.
Το ισόγειο στο Αναγνωστοπούλειο ίδρυμα έχει ανασκευαστεί με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020» και ορίζεται η δημιουργία Κέντρου Extreme Sports. Ο 1ος όροφος του κτιρίου έχει συντηρηθεί, αλλά χρήζει επισκευής ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των εναλλακτικών αθλημάτων, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Ήδη, ολοκληρώνονται οι μελέτες, σε συντονισμό της περιφέρειας Ηπείρου, για:

  • τις απαιτούμενες εργασίες στον όροφο του κτιρίου της Αναγνωστοπουλείου Σχολής,
  • τον απαραίτητο εξοπλισμό του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού»,
  • τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας του,
  • τη δημιουργία πιστών Mountain Bike
  • ενώ στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg ΙΡΑΙΙ, έχει ήδη προχωρήσει η δημιουργία 80 αναρριχητικών διαδρομών στη γύρω περιοχή

Επίσης, αναμένονται τα διετή προγράμματα σπουδών των υπαίθριων δραστηριοτήτων εναλλακτικού αθλητισμού (για οδηγούς rafting, kayak, αλεξιπτώτου πλαγιάς και fly fishing), καθώς και εκείνο για την «Εθνική Σχολή Αλπινισμού και Σκι», που θα λειτουργούν στο κτίριο του Αναγνωστοπούλειου δρύματος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/